- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Clio Cup International

Posted By Florin Morariu On 27 octombrie 2013 @ 11:47 In Evenimente | No Comments

Dunlop în parteneriat cu Renault Sport pentru finala Clio Cup International de la Aragon.

  • În 2014 Clio Cup Race Car va fi oferita ca premiu
  • “Cursa Campionilor” întrucât natiunile concureaza la Aragon

Modernul si dificilul circuit Motorland Aragon de lânga Alcaniz, Spania, gazduieste etapa de ramas bun de la Clio III, pe 2 si 3 noiembrie, înainte de debutul celei de-a IV-a noi editii a competitiei Clio Cup din Campionatele Nationale Renault Sport 2014.

Finala Dunlop Clio Cup va asista la lupta dintre pilotii de top din competitiile Clio Cup din întreaga lume. Primii 5 piloti din cupele nationale vor concura pentru o masina Clio Cup echipata cu anvelope Dunlop cu o specificatie noua, masina pe care o vor folosi în sezonul 2014.

Dunlop furnizeaza anvelope pentru concurentii Clio Cup din întreaga lume, inclusiv pentru cei care participa în campionatele nationale din Franta, Marea Britanie, Spania, Italia, Olanda si Suedia, si de asemenea pentru cei care concureaza în Bohemian Championship desfasurat în Slovacia, Republica Ceha, Germania si Austria.

Aceasta va fi o cursa importanta, deoarece reprezinta ultimul mare eveniment pentru cea de-a treia editie a Renault Sport Clio Cup, competitie ce a fost lansata în 2006.

Modelul Clio ce participa acum în competitiile Clio Cup este una dintre cele mai de succes masini din motorsport, sute de astfel de masini de curse fiind produse de Renault Sport pentru a fi folosite la etapele nationale si internationale ale competitiei din întreaga lume. Acesteia îi va lua locul cea mai recenta masina de curse, care are la baza modelul nou si remarcabil de strada: Clio Renaultsport 200 Turbo ECD.

Noua masina Clio Racing dispune de un motor de 220cp turbo, cu tuning marca Magny-Cours, sigilat la sursa, precum si de o cutie de viteze secventiala în 6 trepte, cu schimbarea treptei de viteza la padele si ambreiaj AP Racing. Masinile de curse folosesc anvelopele Dunlop Sport Maxx variantele slick si pentru ploaie, în timp ce masina pentru strada foloseste cele mai noi anvelope Dunlop Sport Maxx RT, anvelope de ultra-înalta performanta proiectate pentru condusul de zi cu zi.

Jean-Felix Bazelin, General Manager, Dunlop Motorsport Europa a declarat: “Câstigarea unei masini dupa un sezon de curse este un premiu extraordinar si suntem foarte încântati sa lucram cu Renault Sport pentru a livra una dintre primele generatii noi de masini de curse Clio Cup destinate întrecerilor din competitiile nationale. Învingatorul s-a confruntat deja cu o concurenta acerba doar pentru a se califica la evenimentul de sfârsit de sezon de la Aragon, fiind unul din primii 5 piloti din regiunea sa, astfel, putem fi siguri ca învingatorul va fi cu siguranta unul dintre cei mai buni piloti de masini produse din Europa. Renault Sport a fost un partener extraordinar pentru Dunlop si suntem mândri ca ne extindem relatia prin acest eveniment de final numit Dunlop Clio Cup. Etapa de la Aragon, promite sa fie una dintre cursele cele mai interesante ale anului.

Clio-Cup [1]

Despre Dunlop    

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic pentru GreenGT si AMG Customer Motorsport.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.
Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924, si este cel mai de succes producator de anvelope, cu 34 de victorii în aceasta cursa. În 2012, anvelopele Dunlop au fost alegerea campionilor LMP2 la European Le Mans Series si FIA World Endurance Championships si, per ansamblu, alegerea campionilor VLN Endurance Championship.

Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar si Campionatul Britanic de Turisme BTCC.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/evenimente/clio-cup-international.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/10/Clio-Cup.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.