07.08.2020 22:27

Campionatul Mondial de Motocross 2013

Grand Prix-ul Beneluxului este etapa finala a MX sezonul 2013

Cea de-a XVII-lea etapa si ultima din Campionatul Mondial de Motocross 2013 are loc în acest weekend la Grand Prix-ul Beneluxului în localitatea Lierop situata în sud-estul Olandei în apropiere de Eindhoven.

Lierop este o pista nisipoasa în apropiere de Valkenswaard, unde Evgeny Bobryshev a reusit primul sau loc pe podium al anului. Alte trei plasari pe podium ale pilotului de la Honda au fost în ultimele trei etape în care a terminat pe locul 3 de fiecare data. Bobby este la doar doua puncte în spatele colegului sau de echipa Max Nagl, prin urmare, daca Nagl nu este îndeajuns de apt ca sa se întoarca pe pista dupa suferinta îndurata de pe urma virusului Epstein Barr, rusul va avea în fata un loc 8 la generale în acest sezon.

Înaintea lui Bobryshev în campionat este Jeremy van Horebeek (Kawasaki), situat pe locul 7, prea departe pentru ca Bobryshev sa-l prinda. La fel, van Horebeek este prea în spatele lui Searle pe al VI-lea ca sa-l poata devansa, dar dupa ce a pierdut o pozitie decenta la Matterley Basin cu doua saptamâni în urma, dupa o coliziune în primul viraj în prima cursa, a obtinut locul al II-lea la Moto 2 si va încerca sa demonstreze ceva si la ultima etapa.

Cel care conduce atacul Dunlop este Gautier Paulin de la Kawasaki, care este al patrulea la general. Francezul a fost al doilea ca numar de puncte pâna când a suferit un important accident în Grand Prix-ul german, fortându-l sa lipseasca de la curse ce au urmat. Acesta va încerca sa-si pastreze avantajul fata de Strijbos, care este cu doar patru puncte în spate.

Pista nisipoasa justifica alocarea urmatoarelor tipuri de anvelope Dunlop – MX11 pentru roata spate, cu o optiune pentru teren moale, si  MX31 pentru roata fata.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator: “Cred ca Bobby poate ajunge pe podium. Este rapid pe teren nisipos, iar în aceasta perioada este în forma buna. A terminat pe podium de trei ori la rând deci este stabil si ar fi bine ca el sa termine pentru noi cu un loc pe podium – poate chiar un loc mai bun decât trei, ceea ce ar fi fantastic. Gautier de asemenea se recupereaza bine dupa accidentul sau, asa ca va cauta un finish bun în timp ce Jeremy, care a facut o cursa extraordinara la Matterley, ar putea sa faca o cursa extraordinara si aici.

Urmariti MX:

Vizionati toate cursele online în direct pe http://www.mx-life.tv
DUM, 08 SEP 2013

13:00 – MX1 – Cursa 1

14:00 – MX1 – Cursa 2

Orele sunt locale (GMT+1)

Gp16

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.
Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat aceasta competi?ie de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele trei titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. Anul 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece în Campionatul Mondial de Anduranta obtinute începând cu anul 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki.

Bobryshev 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto