09.29.2020 2:11

Campionatul Mondial de Anduranta FIA

Cursa de 6 ore de la Sao Paulo: Dupa ce câstiga cursele 1 si 2 din etapa braziliana Dunlop si îti extinde conducerea în Campionatul Mondial de Anduranta FIA.

Dunlop a parasit America de Sud dupa ce a câstigat cursa de 6 ore de la Sao Paulo care marcheaza jumatatea sezonului în Campionatul Mondial de Anduranta FIA. Masina cu numarul 26, un Nissan al echipei G-Drive Racing Oreca 03, a condus cursa de la start pâna la finish. Pilotul Mike Conway a stabilit la clasa LMP2 cel mai rapid tur al cursei cu 1:27.502, dar toti timpii pe tur au fost la fel de rapizi cu masina echipata cu anvelope Dunlop cu componenta medium.

S-au întâmplat multe în spatele masinii G-Drive, desi, pe la jumatatea cursei de 6 ore care a avut loc în acest weekend în Brazilia, diferenta pe un tur a fost prea mare pentru rivalii ei, pentru a mai putea recupera. Lupta pentru locul secund a fost pâna la urma câstigata de bolidul Morgan-Nissan, purtând numarul 35, al echipei Oak Racing care a câstigat în clasa LMP2 la Le Mans. Punctele obtinute aici sunt îndeajuns pentru a extinde conducerea echipei în campionat.

Greaves Motorsport n-a putut înfrunta Pecom Racing, dar dupa abandonul din cursa de la Spa, echipa va putea sa se consoleze cu punctele pretioase obtinute pentru locul 4 de Zytek-Nissan.

Masina #45 a echipei Oak Racing a trecut linia de sosire a cincea în fata surorii sale Morgan cu numarul 24, care a alergat la fel de bine ca secunda dar în cele din urma a suferit o problema la suspensie si a fost nevoita sa se opreasca la boxe pentru reparatii.


În cursa de anul acesta, au fost parcurse mai putine tururi de pista, din cauza unei ore întregi în care cursa s-a desfasurat în spatele masinii de securitate, dar ritmul impus în cursa a fost mai rapid. Cel mai bun tur al cursei în sezonul 2013, obtinut de câstigatorii cursei, a fost cu trei-zecimi de secunda mai rapid decât cel marcat în 2012.
Paul Bryant, Key Account Manager pentru curse de anduranta:
Dunlop a avut un weekend bun. Componenta medium a fost de un mare succes pe un circuit agresiv în conditii de temperaturi înalte, iar ritmul a fost foarte bun. Sunt multumit ca dupa o performanta atât de mare în calificari, echipa G-Drive a putut sa se comporte atât de bine în cursa, pe drumul ei spre victorie si bineînteles este extraordinar ca cei de la Oak Racing si-au extins conducerea în lupta pentru titlu. Mai avem înca patru etape ramase, dar suntem foarte multumiti de performanta anvelopelor din 2013, care s-au comportat foarte bine în toate conditiile pe care le-am întâlnit de la startul sezonului, de la umed si temperaturi scazute la Silverstone pâna la arsita din Brazilia.
Rezultatele complete sunt disponibile pe http://www.fiawec.com

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic pentru GreenGT si AMG Customer Motorsport.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.
Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924, si este cel mai de succes producator de anvelope, cu 34 de victorii în aceasta cursa. În 2012, anvelopele Dunlop au fost alegerea campionilor LMP2 la European Le Mans Series si FIA World Endurance Championships si, per ansamblu, alegerea campionilor VLN Endurance Championship.

Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar si Campionatul Britanic de Turisme BTCC.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto