05.25.2020 8:10

Bucovina Off-Road Challenge 2011

Bucovina Off-Road Challenge 2011 si-a desemnat câstigatorii duminica 22 mai, la Gura Humorului, dupa trei zile de competitie la care au participat peste 50 de echipaje înscrise la trei categorii: Extrem, Open si Standard.


Bucovina Off-Road Challenge 2011

Bucovina Off-Road Challenge 2011 si-a desemnat câstigatorii duminica 22 mai, la Gura Humorului, dupa trei zile de competitie la care au participat peste 50 de echipaje înscrise la trei categorii: Extrem, Open si Standard.

Prima zi de concurs a adus nori de ploaie care au pus la încercare atât abilitatile si conditia fizica a echipajelor cât, mai ales, dotarile si rezistenta masinilor.

Ziua a doua, desi pe vreme frumoasa, a fost practic ziua cu cele mai multe abandonuri atât la Open, cât si la Extrem.

O figura interesanta si apreciata de public a facut-o echipajul Remy Coutourier/Stefan Huma, pe Dacia Duster, clasat la Open pe locul 11 în clasamentul etapei, cu o masina la care tehnicienii uzinei argesene au avut ambitia sa pastreze motorul de la modelul de serie (1,5dCI, 105 CP).

Ziua a doua de concurs s-a încheiat cu decernarea premiilor pentru ”haiosii” competitiei, urmata de un concert al formatiei PUBLIKA.

Duminica, în ziua a treia, pe o vreme superba, sute de spectatori au asistat la proba Trial. Au intrat in concus 24 echipaje, pe un traseu scurt, dar dificil, in apropierea telescaunului de la pârtia de schi Soimul din Gura Humorului, iar câtiva concurenti a fost aplaudati la scena deschisa.

Interesul publicului s-a concentrat pe doua echipaje de la Extrem, Costel Casuneanu/Zani Maurilio si Fiko Istvan /Miko Istvan, pe care – situatie mai rar întâlnita în offroad – le-au despartit doar 2 minute în clasamentul general, dupa doua zile de traseu în care masinile lor sau tinut foarte aproape una de cealalta. Trialul avea sa decida hotarâtor învingatorii dupa ce Casuneanu/Zani Maurilio au scos cel mai bun timp iar echipajul Fiko Istvan/Miko Istvan a parcurs neregulamentar una dintre cele cinci porti de pe traseu.

Proba de Trial a fost marcata si de o spectaculoasa ”tumba” în urma careia masina echipajului 151 Gelu Suciu/Dan Blaga va avea nevoie de interventii mecanice consistente.

În premiera pentru Bucovina Off Road Challenge, toate echipajele au fost permanent monitorizate, din minut în minut, cu ajutorul unui sistem de urmarire GPS-GPRS, recent achizitionat de Comisia Nationala de Off-Road din cadrul Federatiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) si pus la dispozitia organizatorilor etapei.

”Desi am pus sistemul în functiune doar cu o noapte înaintea începerii competitiei, a fost un test tehnic reusit. La secretariat, am putut tine permanent sub observatie echipajele pe ecranul unui computer, iar cu ajutorul comunicatiilor mobile din teren am stiut permanent unde sa intervenim rapid si precis în cazul în care cineva s-ar fi ratacit prin padure si ar fi avut nevoie de ajutor. Probabil, sistemul de monitorizare va fi imbunatatit si adaptat la nevoile competitionale, iar folosirea lui va spori gradul de siguranta al competitiilor de offroad”, a explicat directorul concursului, Gabriel Rasty Petzalis, membru in Comisia Nationala de Off-Road a FRAS. Sistemul de monitorizare va fi folosit la toate etapele ale Campionatului National de Off-Road.

Campania FaceBORC. Pentru a marca 5 ani de existenta a competitiei, clubul bucovinean a lansat cu succes noua sa pagina de Facebook si campania ”Da-te cu noi pe FaceBORC”. O echipa de comunicare a asigurat informatii, imagini si clipuri proaspete din traseu, pentru toti cei care au vizitat pagina de Facebook a clubului si au dorit sa simta la cald pulsul competitiei si sa afle noutati despre evolutia echipajelor.

Detalii la: http://www.facebook.com/bucovinaoffroad

Clasament

STANDARD

1 360 RADU ALIN PAL ATILLA
2 361 GEREB LEVENTE VERESTOI CSONGOR
3 359 IANCU DRAGOS POP CRISTINA

OPEN

1 14 REGEP GABRIEL MILEA BOGDAN
2 50 SIRBU NICOLAE TITU SORIN
3 13 CIRAP RAZVAN ZAHARIA ROBERT

EXTREM

1 2 CASUNEANU COSTEL ZANI MAURILIO
2 3 FIKO ISTVAN MIKO ISTVAN
3 43 TUTUIANU ROBERT COROAMA DAN

Statistici de concurs

Concurenti

50 echipaje, 100 concurenti – la toate cele trei sectiuni
7 fete – toate pe post de copilot
cca 400 km de trasee

Sponsorii si partenerii oficiali ai edi?iei de anul acesta sunt: Primaria Gura Humorului, Consiliul Judetean Suceava, Directia Silvica a Judetului Suceava, JeepMania, RadioZU, OrasulSuceava.ro.

Parteneri media Sponsori si parteneri

Detalii organizatorice:

http://www.bucovinaoffroad.ro/eveniment-2011/media

Despre Organizatori:

Clubul Sportiv Off-Road Bucovina a fost înfiintat în aprilie 2007, la Gura Humorului;

Are 37 de membri practicanti, numerosi sustinatori si voluntari;

Este afiliat la Federatia Româna de Automobilism Sportiv (FRAS);

Din 2009 este membru fondator al Comisiei Nationale de Off-Road a FRAS;

Este reprezentat prin presedinte, in Consiliul Federal al FRAS

Organizator Bucovina Off-Road Challenge – BORC, din 2007

Co-organizator Off-Road Arena, Bucuresti 2009

Co-organizator al etapei CN Off- Road de la Resita, noiembrie 2011

Din palmares:

- Locul I în clasamentul national al cluburilor de off-road (cele mai bune rezultate în 2010)

- Locul I, clasa Auto Extrem, în Campionatul National de Off-Road 2010

- Locul I, clasa Auto Open în Campionatul National de Off-Road 2010

- Locul I, clasa Auto Extrem în Campionatul National de Off-Road 2009

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto