12.06.2019 10:22

APIA: Comunicat de presa

Precizari APIA referitoare la unele manifestari expozitionale cu specific auto

Având în vedere aparitia în peisajul expozitional a unor evenimente cu specific auto, precum si referirile la Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB) care se fac în spatiul media în conexiune cu acesta, dar, mai ales, pentru corecta informare a publicului larg, consideram necesar sa facem urmatoarele precizari:

1. Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) informeaza publicul larg, precum si profesionistii din domeniul automobilului, ca Salonul International Auto-Moto Bucuresti (SIAMB) NU este o manifestare care se desfasoara sub egida/patronajul Organizatiei noastre si nici nu reprezinta, în vreun fel, o continuare a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB), organizat în anii trecuti de catre AMC APIA Expo, în colaborare cu organizatorul Salonului Auto de la Paris (AMC Promotion). De altfel, niciuna dintre aceste organizatii nu are vreo legatura cu “SIAMB”.

2. Pe de alta parte, trebuie stiut faptul ca, în privinta caracterului „international” pe care îl au saloanele auto binecunoscute în lumea intreaga, acest statut este dat de înscrierea respectivului eveniment în Calendarul oficial al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA), asa cum este si SIAB, organizat sub egida APIA. „SIAMB” nu face parte din aceasta categorie. Includerea unui salon auto în Calendarul international OICA, se face dupa reguli stricte si numai în urma sustinerii sale de catre organizatia profesionala a industriei de automobile din tara respectiva, membra la OICA (în cazul României, APIA).

In încheiere, ne exprimam convingerea ca aceste clarificari sunt utile tuturor celor interesati si pasionati (public, mass-media, profesionisti) de fenomenul automobilistic din România.

sursa: APIA 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto