04.05.2020 4:55

7 ani de parteneriat alaturi de FRAS

Sezonul 2013, un nou an pentru parteneriate de traditie marca Dunlop în România

Odata cu startul în prima etapa a CNR Dunlop 2013 – TESS Dunlop Rally, Dunlop da oficial startul sezonului 2013 pentru toate competitiile sale din România.

Prin Goodyear Dunlop Tires România, Dunlop, unul din cei mai mari producatori de anvelope de performanta din lume, a anuntat oficial continuarea parteneriatelor de traditie pentru sustinerea motorsportului românesc.

Astfel, pentru al VII-lea an consecutiv, Dunlop reînnoieste doua parteneriate de marca, atât cu Federatia Româna de Automobilism Sportiv (FRAS), cât si cu Clubul Sportiv AutoBlic Brasov pentru sustinerea unei etape de raliu în România.

An aniversar pentru marca de anvelope premium Dunlop, 2013 marcheaza, în istoria locala a marcii, 7 ani de parteneriat alaturi de FRAS, aproape 10 ani – din care 7 exclusiv pentru sustinerea unei etape de raliul – alaturi de unul din cei mai importanti organizatori de raliuri si etape de viteza în coasta din România, Clubul Sportiv AutoBlic din Brasov, precum si 4 ani de parteneriat alaturi de FireMotorsport si organizatorii cupei de motociclism viteza, Dunlop Romanian Superbike.

Alaturi de FRAS, Dunlop si-a început colaborarea prin sustinerea competitiei interne de raliuri si a continuat la scurt timp prin extinderea acesteia si la competitiile nationale de viteza în coasta si karting.

În prezent, marca Dunlop este parte integranta a denumirii oficiale a celor mai importante campionate de automobilism sportiv din România:

  • Campionatul National de Raliuri Dunlop
  • Campionatul National de Viteza în Coasta Dunlop
  • Campionatul National de Karting Dunlop.

 

Alaturi de AutoBlic Brasov, Dunlop a marcat cea mai longeviva colaborare din motosportul românesc pentru sustinerea unei etape de raliuri, fiind, din 2007 pâna în 2012 inclusiv, partenerul oficial al Raliului Tara Bârsei.

Retragerea din calendarul competitional FRAS a etapei de macadam brasovene a reorientat Dunlop catre continuarea parteneriatului cu clubul sportiv brasovean si în 2013.

Anul acesta, Dunlop sustine etapa de asfalt brasoveana, prima din calendarul sportiv competitional de motorsport autohton al sezonului. TESS Dunlop Rally continua parteneriatul început în 2007 cu organizatorul local brasovean si în continuarea fireasca a dezideratului marcii de a crea si consolida parteneriate puternice, unice si stabile cu parteneri loiali si de încredere”, a declarat Raluca Botan, Marketing Coordinator la Goodyear Dunlop Tires România.

„Întelegem motivele organizatorului de a fi retras din calendar etapa de macadam al carei partener Dunlop a fost pentru mai bine de 6 ani si ne dorim ca acest record de longevitate pentru România de parteneriat dintre o marca de prestigiu si o etapa locala de raliu sa îl atingem si chiar sa-l depasim prin asocierea cu TESS Dunlop Rally”, a mai adaugat aceasta.

În România, Dunlop sustine si cupa de motociclism viteza desfasurata exclusiv pe circuite profesioniste precum Serres, Hungaroring, Pannoniaring, Slovakiaring, Brno si din 2013 si pe primele circuite românesti, MotorPark si Muresring.

Dunlop Romanian Superbike marcheaza acum al patrulea an de parteneriat sub culorile Dunlop si, alaturi de organizatorii locali, cunoaste o dezvoltare continua prin introducerea unor noi cupe si provocari atât pentru debutanti cât si pentru profesionisti.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Cautând mereu sa maximizeze placerea de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de conducatori auto performanta si durabilitatea celor mai recente tehnologii, incluzând aici tehnologia RunOnFlat.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW.

Compania a fost implicata în cursele cu motor înca de la începutul secolului 20. Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924 si este cel mai de succes producator de anvelope cu 34 de victorii în aceasta cursa. Cei care au alergat cu anvelope Dunlop au fost campionii GT si LMP1 în American Le Mans Series 2011, precum si campionii LMP2 în campionate europene si internationale. Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar sau Campionatul Britanic de Turisme BTCC. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto