05.28.2020 0:52

47 de concurenti la start in cea de-a III-a etapa a CNR Dunlop 2013

Primul macadam din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013, Raliul Deltei, se desfasoara în acest weekend în zona Tulcea – Babadag – Niculitel si are 47 de echipaje la start.

Programata în ultimele zile ale lunii mai, ce-a de-a treia etapa a CNR Dunlop 2013 se va desfasura în acest sfârsit de saptamâna pe macadamul tulcean si numara câte 5 probe speciale în fiecare din cele doua zile de concurs.

Cu o distanta totala de 463,50 km si cu un coeficient de 0,8, raliul tulcean a debutat oficial ieri cu prezentarea pilotilor în P-ta Civica a orasului. Printre absentele notabile de la startul etapei se numara si Valentin Porcisteanu, pilotul BCR Leasing conservându-si fortele pentru etapele urmatoare ale campionatului.

François Delecour, Gergo Szabo sau Dan Gârtofan s-au aliniat la startul etapei încrezatori atât în potentialul mare de spectacol al etapei, cât si în popriile forte sportive de a ocupa un important loc pe podium si de a-si mari avantajul în clasamentul general la zi al CNR Dunlop 2013.

Startul pe prima proba speciala a etapei se da astazi la orele 12.44. Pentru prima zi de concurs sunt programete probele speciale Telita si Cocos, cu doua treceri fiecare, urmând ca ziua sa se încheie cu superspeciala de asflat din centrul orasului Tulcea. Pentru ziua de sâmbata sunt programate etapele Babadag si Eoliene, cu câte doua treceri fiecare, Raliul Deltei urmând sa se încheie cu cea de-a doua superspeciala de asfalt tulceana.

Delta Rally conteaza ca a III-a etapa a CNR Dunlop 2013 si prima de macadam a sezonului.

Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc la Cluj, în perioada 21-22 iunie 2013.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Cautând mereu sa maximizeze placerea de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de conducatori auto performanta si durabilitatea celor mai recente tehnologii, incluzând aici tehnologia RunOnFlat.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW.

Compania a fost implicata în cursele cu motor înca de la începutul secolului 20. Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924 si este cel mai de succes producator de anvelope cu 34 de victorii în aceasta cursa. Cei care au alergat cu anvelope Dunlop au fost campionii GT si LMP1 în American Le Mans Series 2011, precum si campionii LMP2 în campionate europene si internationale. Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar sau Campionatul Britanic de Turisme BTCC. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto