05.25.2020 8:51

WTCC isi incepe prin Europa

SEAT Sport vrea sa obtina victoria o data cu extinderea echipei la cinci masini.


Cu cinci masini, SEAT Sport vizeaza victoria la Zandvoort 

Revenit din Brazilia, WTCC isi incepe turneul estival prin Europa


La opt saptamâni dupa etapa de debut de la Curitiba (Brazilia), editia 2007 a Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) îsi începe turneul estival prin Europa, iar deschiderea va fi facuta de rundele a III-a si a IV-a ce vor avea loc la Zandvoort (Olanda/ 5-6 mai). SEAT Sport vrea sa obtina victoria o data cu extinderea echipei la cinci masini, prin cooptarea oficiala a lui Tiago Monteiro.


Gabriele Tarquini (Italia) si Yvan Muller (Franta) au fost cei care au adus cele mai multe punct pentru SEAT Sport în primele doua curse. Dupa ce au ocupat pozitiile a patra, respectiv a cincea – cei mai bine clasati piloti care nu au avut masini BMW -, cei doi vor avea, la bordul masinilor SEAT León, un balast suplimentar de 20 kg. Forma virajata a circuitului de la Zandvoort se va potrivi sasiului superb de care dispune modelul León, dar suprafata abraziva a asfaltului va uza mai mult cauciucurile la masinile cu tractiune fata, iar plusul de balast nu este un avantaj. Fara îndoiala, ambii piloti sunt încrezatori ca vor obtine rezultate bune.


Când a evoluat ultima data la Zandvoort, Jordi Gené (Spania) a terminat pel ocul al doilea, asa ca nu l-ar deranja sa obtina acelasi rezultat si acum – chiar daca au trecut 16 ani de la ultima lui cursa în Olanda! Michel Jourdain Jr (Mexic) a facut un test foarte util la Zandvoort, în februarie, si este optimist înaintea participarii pe un circuit pe care îl cunoaste, dupa ce la Curitiba a trebuit sa se adapteze la cerintele unei piste complet noi. Tiago Monteiro (Portugalia) si-a pastrat numarul favorit, 18, si la debutul în WTCC, alaturi de SEAT Sport. Performantele lui în teste au fost impresionante, dar lusitanul stie ca experienta este cea care conteaza în ziua cursei si obtinerea unor puncte ar fi un rezultat fantastic la debut. Tiago va avea un balast suplimentar de 10 kg pentru ca s-a alaturat campionatului dupa desfasurarea primei etape.


Zandvoort este cursa de casa pentru Tom Coronel, iar pilotul SEAT Olanda – sustinut de SEAT Sport – va dori sa continue seria punctelor marcate în ambele runde de la Curitiba, cu al sau León culorile GR Asia. Sustinut si el de SEAT Sport, Pierre-Yves Corthals (Belgia) vine la Zandvoort ca lider al Cupei Independentilor, cu al sau SEAT Belgia/ Exagon León. Emmet O’Brien (Irlanda) va cauta sa aiba o evolutie buna cu al doilea SEAT León al echipei GR Asia, în timp ce campionul de superturisme al Italiei, Roberto Colciago, va lua startul în prima lui cursa din actulaul sezon WTCC, dupa ce atât pilotul, cât si masina înscrisa de SEAT Sport Italia si-au revenit dupa accidentul violent suferit în antrenamentele din Brazilia.


Analiza tehnica

Xavier Serra, inginer de cursa SEAT Sport: Nu am concurat niciodata la Zandvoort, asa ca datele de care dispunem sunt numai din teste. Chiar si asa, cred ca dispunem de suficiente informatii si avem destula experienta pentru a face o treaba buna. Este un circuit special, pentru ca este apropiat de mare si, daca bate vântul, nisipul este adus pe pista, iar suprafata devine extrem de alunecoasa. Singurul pilot care nu a efectau teste a fost Tiago, pentru ca a fost înainte de a semna pentru echipa, asa ca debutul lui în WTCC nu va fi unul usor. 


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto