12.06.2019 18:19

VW XL1, maşina care consumă doar un litru de combustibil la 100 km

Constructorul german Volkswagen a anunţat că va comercializa, în serie limitată, modelul hibrid XL1, cunoscut publicului ca maşina care consumă doar un litru de combustibil la 100 km.

XL1 va fi fabricat în doar 50 de exemplare şi va fi comercilaizat doar în Germania, unor clienţi aleşi pe sprânceană, după ce vor fi finalizate toate testele. Maşina, fabricată manual, are un cost de producţie de 50.000 de euro.

XL1 este o maşină hibridă. Consumul de doar un litru la 100 km este obţinut din alăturarea inspirată a unui motor diesel de 800 cmc şi 48 de cai putere, în doi cilindri, la un motor electric de 27 de cai putere. Bateria este una de tip litiu-ion, de 5,5 kWh. Datorită materialelor folosite, maşina nu cântăreşte mai mult de 795 de kilograme. Un alt amănunt: tot din considerente de aerodinamică, oglinzile retrovizoare au fost înlocuite cu camere video.

Bateria nu funcţionează la mai puţin de minus 10 grade, iar alimentarea se face la o bornă de curent continuu.

Sursa: economica.net 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto