07.27.2021 5:03

VW Golf GTE Sport Concept

Cea mai mare surpriza pregatita de constructorul german Volkswagen pentru fanii marcii, cu ocazia intalnirii din acest an de la Wörthersee, este noul lor prototip, denumit Golf GTE Sport Concept.

Acesta este un concept car high-tech realizat in mare parte din fibra de carbon, cu o propulsie hibrida formata din trei motoare, cu o putere ce ajunge la 400 CP.

Reteta acestui bolid este formata din propulsia hibrid, transmisia integrala, caroseria ultrausoara, aerodinamica optimizata si interiorul in genul cockpit-urilor de la curse, insa prevazut cu doua zone gen monococa, astfel incat la bord sa ia loc doua persoane.

Sistemul hibrid are ca principala sursa de putere un motor pe benzina de 1.6 litri TSI, preluat de la VW Polo R WRC, de ce are aproape 300 CP si 400 Nm. Acest motor este asistat de alte doua motoare electrice, unul pentru partea din fata, situat langa cutia de viteze ce are 6 trepte si ambreiaj dublu si cel de-al II-lea este situat pe puntea spate.

Volkswagen Golf GTE concept

Cuplul total este de 670 Nm, iar propulsia 100% electrica are o autonomie de pana la 50 km. In modul sportiv GTE, toate cele trei motoare lucreaza, asigurand un sprint 0-100 km/ora in doar 4,3 secunde si o viteza maxima de 280 km/ora. Consumul mediu anuntat este de 2.0 litri/100 km.

gte-sport-concept

Interiorul acestui prototip este unul tipic de curse, cu cele doua locuri separate complet. Instrumentarul de bord beneficiaza de un design inedit, cu trei ecrane transparente, dispuse in profunzime. Apropo de design, cei de la Volkswagen au tinut sa precizeze ca sectiunea frontala de la acest Golf GTE Sport ilustreaza directia in care se vor dezvolta versiunile Golf GT, in viitor.

Sport Concept 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto