- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Volkswagen a manipulat si in Europa testele privind nivelul emisiilor

Posted By Andreea Fagadar On 25 septembrie 2015 @ 12:08 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

Scandalul Volkswagen (VW) se adanceste dupa ce Comisia Europeana a cerut tuturor celor 28 de state comunitare sa demareze propriile lor investigatii la nivel national, iar agentiile de evaluare financiara avertizeaza ca ar putea retrograda ratingul producatorului auto german, transmit Deutsche Welle, Bloomberg si Reuters.

Comisia Europeana a propus o noua legislatie care sa intareasca regimul de testare a vehiculelor, pentru a produce rezultate mai apropiate de conditiile reale de sofat. De asemenea, se va analiza daca sistemul prin care se aproba noile modele pe piata ar trebui schimbat, in acest sens urmand sa fie organizata o reuniune cu autoritatile nationale, insa nu se stie cand.

‘Am fost informati ca si in Europa, vehicule cu motoare diesel de 1,6 si doi litri sunt afectate de manipularile despre care se vorbeste’, le-a declarat jurnalistilor Alexander Dobrindt, adaugand ca nu se stie inca cate vehicule sunt afectate in Europa. Acesta a anuntat ca teste cuprinzatoare vor fi efectuate si la masinile produse de alte companii auto.

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si i timpul operatiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA).

Volkswagen-logo+HD [1]

Citeste tot articolul. [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/volkswagen-manipulat-si-europa-testele-privind-nivelul-emisiilor.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/09/Volkswagen-logo+HD.jpg

[2] Citeste tot articolul.: http://www.economica.net/oficial-german-manipularea-testelor-privind-nivelul-emisiilor-de-catre-volkswagen-a-avut-loc-si-in-europa_107438.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.