05.25.2020 8:02

Volkswagen în fruntea clasamentului

Prototipul Race Touareg continua domintia Volkswagen în fruntea clasamentului dupa sase zile din editia Dakar 2007


Carlos Sainz pastreaza Volkswagen în fruntea clasamentului si dupa ziua a sasea 

Prototipul Race Touareg continua domintia Volkswagen în fruntea clasamentului dupa sase zile din editia 2007 a Raliului Dakar


Prototipul Race Touareg continua domintia Volkswagen în fruntea clasamentului dupa sase zile din editia 2007 a Raliului Dakar: spaniolul Carlos Sainz si navigatorul francez Michel Périn conduc în ierarhia competitiei pentru a patra zi consecutiv. Într-o etapa extrem de rapida, între Tan Tan (Marco) si Zouérat (Mauritania), dar si foarte lunga (817 kilometri) – maximum pentru editia aceasta -, Sainz a înregistrat cel de-al patrulea timp al zilei. În aceste conditii, masinile buggy au putut sa profite de avantajul avut ca putere si ca masa, asigurate de regulament – americanul Robby Gordon a câstigat în fata francezului Jean-Louis Schlesser. Al treilea timp a fost stabilit de Giniel de Villiers, aflat într-un Volkswagen Race Touareg. Sud-africanul si navigatorul german Dirk von Zitzewitz au recuperat 25 de secunde fata de lider si se afla la 3:11 minute în spatele lui Sainz.


Echipajul Carlos Sousa/ Andreas Schulz (Portugalia/ Germania) se mentine pe treapta a treia a podiumului în prototipul Race Touareg 2 al Team Lagos, dupa ce au înregistrat al saselea timp în proba speciala. Mark Miller/ Ralph Pitchford (SUA/ Africa de Sud) au încheiat etapa la 12:38 minute de câstigator, în pozitia a noua, dar au reusit sa urce doua pozitii în clasamentul general la capatul unei etape dure în care mai multe echipaje au retrogradat spectaculos. Ari Vatanen si Fabrizia Pons au terminat pe locul 56, dupa ce prototipul Race Touareg a functionat numai cu treapta a doua a cutiei de viteze si s-au oprit pentru a-l ajuta pe Guerlain Chicherit (Franta), victima unui accident. De asemenea, Jutta Kleinschmidt (Germania) a beneficiat de ajutorul echipajului Vatanen/ Pons, masina BMW a fostei câstigatoare în Dakar fiind tractata pâna la sosire.


Vesti din bivuacul Volkswagen


- Junior în camion: Belgianul François Verbist (22 de ani), cel care se afla la volanul unuia din cele trei camioane de asistenta ale echipei Volkswagen, este cel mai tânar pilot al unui mastodont la editia din acest an. Fiul lui René Verbist , inginerul de cursa al lui Ari Vatanen, se afla la a treia participare în maratonul desertului alaturi de Volkswagen, dupa ce a fost mecanic-navigator pe camion la editiile 2005 si 2006. Verbist junior poate fi gasit în jurul pistelor, atunci când se afla în Belgia natala: deseori a concurat în curse monomarca sau alaturi de Porsche în campionatul GT al tarii sale.


- În conditii excelente: Cei 78 de membri ai echipei Volkswagen se afla în conditii fizice excelente în ciuda stresului si a solicitarilor. “Nu a fost vreun incident sau trauma care sa merite a fi luata în seama”, a comentat Dr. Beate Zerbe. Anestezistul se declara multumit de situatie: “Toti au început competitia într-o stare foarte buna, regulile interne – de la hidratare pâna la igiena – au fost urmate întocmai si a fost evitat orice risc inutile.” Singura problema medicala de pâna acum: câteva raceli carate din Europa si câteva plasturi împotriva zgârieturilor.


- Nu doare, nu câstigi: Caietele de bord sunt distribuite în seara premergatoare etapei si sunt pregatite de catre navigatori, ca o singura echipa. “Spre exemplu, cei circa 400 kilometi dintre Tan Tan si Zouerat constau în aproximativ 90 de pagini cu note despre drum”, apreciaza Michel Périn. “În precedentele doua seri, am petrecut 6-7 ore pentru a pregati road book asa cum mi-am dorit.” Pasajele critice sunt marcate cu rosu, intersectiile sau distantele în alte culori.


Clasament dupa etapa 6, Tan Tan (Maroc) – Zouerat (Mauritania); PS 6 394 km/ total 817 km
1. Carlos Sainz/Michel Périn (E/F) Volkswagen Race Touareg 2 16h00m04s
2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (RSA/D) Volkswagen Race Touareg 2 +3m11s
3. Carlos Sousa/Andreas Schulz (P/D) Volkswagen Race Touareg 2 +14m03s
4. Luc Alphand/Gilles Picard (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +23m55s
5. Stéphane Peterhansel/Jean-P. Cottret (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +25m03s
6. Jean-Louis Schlesser/Arnaud Debron (F/F) Schlesser Buggy +28m50s
7. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (E/E) Mitsubishi Pajero Evolution +37m31s
8. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/RSA) Volkswagen Race Touareg 2 +54m53s
9. Hiroshi Masuoka/Pascal Maimon (J/F) Mitsubishi Pajero Evolution +1h04m23s
10. Nasser Al-Attiyah/Alain Guehennec (QT/F) BMW X3 +1h23m32s
68. Ari Vatanen/Fabrizia Pons (FIN/I) Volkswagen Race Touareg 2 +9h01m12s


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto