05.25.2020 8:43

Vezi care este cea mai rapidă maşină electrică din lume

Berlina electrică Tesla S a primit titlul de cea mai rapidă maşină electrică pe sfertul de milă. Testul a fost realizat de cei de la DragTime.com sub supervizarea NEDRA (National Electric Drag Racing Association), în Palm Beach.

Pe pista circuitului Palm Beach International Raceway, Tesla S a scos un timp de 12,371 secunde pe un sfert de milă. Electrica a avut nevoie de doar 3,9 secunde pentru a parcurge plaja 0-100 km/h, pentru a atinge viteza maximă de 179 km/h.

Astfel, oficialii NEDRA au declarat un nou record, care l-a înlocuit pe cel stabilit în urmă cu ceva timp de Tesla Roadster: 12,582 secunde pe un sfert de milă şi o viteză maximă de 169 km/h.

Recent, producţia berlinei electrice a atins pragul setat de constructor, şi anume 20.000 de unităţi pe an sau în medie, 400 de modele pe săptămână.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto