04.01.2020 9:21

Vehicule de urgenta Porsche

Unul din cele mai rapide vehicule de interventie, complet echipat pentru teren accidentat este un Porsche Cayenne S


Angajatii Porsche construiesc vehicule de urgenta 

Cayenne duce salvatorii pe teren accidentat


Unul din cele mai rapide vehicule de interventie, complet echipat pentru teren accidentat, a fost dezvoltat la Zuffenhausen. Gratie unei munci migaloase, 15 stagiari de la Porsche AG, Stuttgart au transformat modelul Cayenne S – unul din cele mai apreciate Sport Utility Vehicle – într-un vehicule modern destinat activitatilor de salvare. Prototipul va fi folosit de Serviciile de Sanatate si Siguranta.


Interiorul modelului de serie din prima generatie Cayenne a fost modificat complet. Scaunele spate si cel al pasagerului din dreapta au facut loc unei structuri de aluminiu, pe care va putea fi pusa targa, introdusa prin hayon. Un scaun pentru doctor va fi montat chiar lânga targa. Versiunea Cayenne S modifcata ofera doctorului cele mai moderne echipamente medicale, pentru ca acesta sa poata acorda pacientului primul ajutor. Printre echipamentele aflate în dotare se numara EKG cu defibrilator – dispozitiv cu socuri electrice pentru tratarea pacientilor cu fibrilatii ventriculare -, plamân artificial, trusa de interventie si diferite unelte de salvare.


Manevrabilitatea automobilului creste considerabil în vederea abordarii unor zone de relief dificil. Gratie tractiunii integrale permanente cu reductor de viteza si a diferentailului central autoblocant, a sasiului versatil în regim off-road si a garzii la sol, vehiculul poate ajunge în zone izolate si poate aborda rampe/ pante cu înclinatie de pâna la 45 grade. Un avantaj suplimentar este suspensi pneumatica ce include sistemul de amortizoare active Porsche Active Suspension Management (PASM) – permite un transport cât mai bun al pacientilor.


Ideea acestui concept Cayenne de interventie a venit ca urmare a Sistemului Porsche de Control al Sanatatii (PHM). Stagiarii au primit, din partea unui grup de doctori în medicina muncii, misiunea de a crea patru vehicule de interventie, care sunt destinate uzinelor Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen si Weissach (landul Baden-Württemberg), precum si la cea din Leipzig. De asemenea, un prototip Cayenne va fi, în permanenta, la pista de teste Porsche din Weissach.


Stagiarii Porsche au acumulat experienta bogata în echiparea vehiculelor speciale. Sase modele Cayennes au fost deja pregatite, cu diferite echipari, pentru utilizarea în stingerea incendiilor, securitatea uzinelor si Servicii de Sanatate si Siguranta. “Fiecare vehicul este unic prin solutiile speciale. Aceste proiecte speciale permit munca în echipa între departamente, prin folosirea experientei unor designeri, electronisti, specialisti în mecatronica (combinatie de mecanica, electronica si computere) sau asamblarea vehiculelor si vopsitori. Provocarea necesita o munca migaloasa si de mare precizie, dar i-a motivat pe tineri”, a declarat directorul de instruire Porsche, Dieter Esser. Atractia principala este realizarea unui produs extrem de util în locul unei experiente practice în cel mai didactic mod.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto