03.31.2020 15:29

Vânzarile Skoda si VW se apropie de cele ale Dacia pe piata din România

În primele opt luni din 2012 vânzarile cumulate ale Volkswagen si Skoda însumeaza 9.627 unitati. În acelasi interval Dacia a reusit sa vânda pe piata locala 10.827 autoturisme.  Un motiv în plus pentru Renault sa lanseze cât mai repede pe piata viitoarea generatie Dacia.

Producatorul auto de la Mioveni nu mai sta confortabil în fotoliul de lider al pietei autohtone. Volkswagen si Skoda s-au apropiat la un nivel al vânzarilor surprinzator pentru oferta low-cost de la Dacia.

Cu preturi de comercializare semnificativ mai ridicate decât cele ale Dacia cele doua branduri din portofoliul Porsche România aproape îsi mentin vânzarile înregistrate în 2011, în timp ce Dacia înregistreaza o scadere de 19,82 procente.

În primele noua luni din 2011 Dacia conducea în topul înmatricularilor, cu 15.440 unitati, în scadere cu 23,99%  fata de ianuarie-septembrie 2010, urmata de Volkswagen, cu 6.044 unitati, în crestere cu 12,26% si de Skoda, cu 5.362 unitati, în scadere cu 1,03%.

Observam astfel ca vânzarile Dacia sunt într-o  scadere continua, în timp ce Volkswagen si Skoda au sanse sa-si îmbunatateasca cifrele de vânzari pe care le-au reusit anul trecut.

Citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto