- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Valorile consumului şi emisiilor nu sunt conforme cu realitatea. Ce vor face autorităţile

Posted By Roxana Andreica On 1 martie 2013 @ 17:04 In Articole | No Comments

Metodologia de omologare a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2 nu este conformă cu realitatea, arată un raport al Comisiei Europene, iar UE vrea să schimbe urgent metodele de măsurare a consumului şi emisiilor.

Conform unui raport al Comisiei Europene, metodele actuale de testare şi omologare a consumului de carburant relevă valori cu cel puţin 10% mai reduse decât se obţin în condiţii reale de exploatare a maşinilor, iar autorităţile iau poziţie faţă de acest lucru.

Practic, UE îi acuză în mod deschis pe constructori pentru utilizarea unor tertipuri, aşa încât valorile finale sunt foarte optimiste, dar şi legale. De exemplu, folosirea unor pneuri mai mici (pentru reducerea rezistenţei la rulare) sau utilizarea unei baterii încărcate complet.

În plus, pentru omologarea consumului constructorii folosesc o pistă din Spania, care oferă condiţii mult prea optimiste faţă de şoselele normale sau alte circuite din Europa. În plus, ciclurile de testare sunt mult prea diferite faţă de cele din viaţa reală, deci valorile consumului ies mult mai tentante.

Conform unei surse din cadrul UE, se lucrează intens la un regulament nou privind testarea şi omologarea consumului de carburant al maşinilor noi, obiectivul fiind ca, din 2016, să se poată controla mai precis nivelul consumului şi emisiilor unei maşini.

Sursa: promotor.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/valorile-consumului-si-emisiilor-nu-sunt-conforme-cu-realitatea-ce-vor-face-autoritatile.html

URLs in this post:

[1] promotor.ro: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/comisia-europeana-acuza-oficial-constructorii-auto-falsifica-valorile-consumului-si-emisiilor-10620391

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.