05.26.2020 0:56

Un Volkswagen care consuma 1,1 l / 100 km

Volswagen are in plan prezentarea unei versiuni a modelului Twin-Up. Acesta este dotat cu un sistem de propulsie diesel-hibrid si va fi prezentata in premiera la Tokyo Motor Sow,pe 20 noiembrie.

 

twin_up_vw

Industria auto germana mereu blamata pentru modelele sale gurmande, vine acum cu un model demostrand ca pot crea si masini economice. Daca modelul XL1 cu doua locuri vi se parea din alta lume, cel mai puternic producator german este gata sa va ofere un model de oras cu patru locuri, avand un consum de doar 1.1 l / 100 km.

the_twin_up_applies_the_powertrain_to_the_xl1_to_the_up_large_188036

vw-twin-up

Volswagem Twin-Up este inca un concept dar poate fi oricand introdus in oferta constructorului. Sistemul de propulsie derivat din cel al lui XL1 – „masina de 1 litru” – este compus dintr-un motor diesel de 800 cmc, in doi cilindri, si unul electric. Acesta din urma este alimentat de baterii litiu-ion amplasate atat sub scaunele din spate cat si sub zona destinata bagajelor. Cântărește 1.250 kg si poate parcurge 50 km utilizând doar energia generată de baterii.

ku-xlarge

Pana cand grupul german va decide daca Twin-Up va intra in productia de serie, doritorii vor avea la dispozitie varianta e-Up, lansata in septembrie, la Frankfurt, al carei pret este, in Germania, de 25.900 de euro. De asemenea, anul viitor va fi comercializata si editia limitată XL1, fiecare unitate avand un pret de 111.000 de euro.

volkswagen

Sursa aici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto