07.05.2020 16:36

Un SUV pentru Seat la fabrica Skoda din Cehia

Skoda vrea sa construiasca un SUV în Cehia pentru marca Seat

Grupul auto german Volkswagen Group a decis sa construiasca primul model SUV al marcii Seat într-o uzina Skoda din Cehia, în ideea de a profita de costurile mai reduse cu mâna de lucru, pentru a accelera relansarea diviziei sale spaniole, transmite Bloomberg.

Exista o capacitate disponibila la uzina de la Kvasiny (Cehia) si suntem bucurosi ca o putem utiliza. Este o uzina foarte eficienta din punct de vedere al costurilor“, a declarat directorul Seat, Jurgen Stackmann.

Seat, divizia spaniola a Volkswagen, a anuntat în luna martie a acestui an ca intentioneaza sa adauge un SUV la linia sa de modele, începând din 2016, în încercarea de a accesa un segment de piata care a crescut cu peste 40%, în ultimii 5 ani, în Europa.

“Este foarte important pentru noi sa fim prezenti pe segmentul SUV-urilor compacte”, a spus Stackmann.

Cresterea vânzarilor este vitala pentru restabilirea câstigurilor Seat. Aceasta divizie nu a mai înregistrat profit din 2007, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 152.000.000 Euro, în conditiile în care livrarile au crescut cu 11%, pâna la 355.000 de unitati.

Uzina de la Kvasiny (Cehia) este locul unde Skoda asambleaza SUV-ul sau compact Yeti, precum si sedanul Skoda Superb si minivanul Roomster.

Seat-Tribu-SUV

Potrivit datelor furnizate de Asociatia Industriei Auto din Germania (VDA), în 2013, costurile cu mâna de lucru în Cehia erau de 11,50 Euro/ora, comparativ cu 26,66 Euro/ora în Spania si 48,40 Euro/ora în Germania.

Grupul Volkswagen si-a reiterat luna trecuta sprijinul pentru Seat, eliminând îndoielile referitoare la viitorul acestei marci.

“Spania si Seat ramân elemente de baza ale strategiei noastre de crestere globala”, a declarat directorul general de la VW, Martin Winterkorn.

skoda SUV

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto