05.28.2020 1:28

Un roman in mondialul de raliuri

Claudiu David va concura la trei etape din P-WRC si la o etapa din Campionatul European de Raliuri


Un roman in mondialul de raliuri

Claudiu David va concura la trei etape din P-WRC si la o etapa din Campionatul European de Raliuri
Pilotul roman concureaza alaturi de piloti din Slovenia, Ungaria si Bulgaria pentru OMV BIXXOL Rally Team
Prima etapa din calendarul P-WRC este programata in Suedia


Claudiu David, pilotul care a terminat anul trecut pe locul doi in clasamentul general din intrecerea interna, va lua startul, in etapele din Argentina (4 – 6 mai 2007), Japonia (26 – 28 octombrie 2007) si Marea Britanie (30 noiembrie – 2 decembrie 2007).

“Faptul ca in acest an voi concura la trei etape din campionatul mondial este un vis pentru care am muncit foarte mult, un vis care nu credeam ca mai poate deveni realitate. Cele trei raliuri din programul nostru sunt foarte dificile, sper insa ca vom obtine acolo rezultate cat mai bune pentru echipa OMV BIXXOL”, a spus Claudiu David, care va concura in Campionatul Mondial avand-o in drepata sa pe Mihaela Beldie.


Regulamentul FIA pentru grupa N, care permite unei echipe sa foloseasca piloti diferiti pe parcursul unui sezon competitional, este folosit de catre echipa OMV BIXXOL pentru a-i arunca in lupta de pe specialele din mondialul de raliuri pe cei mai buni piloti din centrul si estul Europei.
In 2007 OMV BIXXOL Rally Team va concura la toate cele 8 etape incluse in calendarul Campionatului Mondial de Raliuri (grupa N).
In afara romanului Claudiu David, vor mai lua startul pentru echipa mondiala OMV BIXXOL Andrej Jereb (Slovenia), Balázs Benik (Ungaria) si Yassen Popov (Bulgaria)


„Sunt singurul debutant in campionatul mondial din cadrul acestei echipe si sunt convins ca nu voi avea o misiune usoara. In Argentina principalul obiectiv este acela de a ma acomoda cu inginerii si mecanicii de la Stohl Racing si cu noua masina, un Mitsubishi Lancer Evo IX. Voi incerca sa profit la maximum de sansa pe care mi-au acordat-o OMV Romania si PETROM in acest sezon”, a completat Claudiu David, romanul care in afara celor trei etape din mondialul de raliuri va lau startul si intr-o etapa din Campionatul European – Raliul Waldviertel Austria  – progamat in perioada 8 – 10 noiembrie 2007.


Calendar competitional Campionatul Mondial de Raliuri – grupa N (P-WRC)
1. Raliul Suediei – 9-11 februarie 2007
2. Raliul Mexicului – 9-11 martie 2007
3. Raliul Argentinei – 4-6 mai 2007
4. Raliul Greciei – 1-3 iunie 2007
5. Raliul Noii Zeelande – 31 august-2 septembrie 2007
6. Raliul Japoniei – 26-28 octombrie 2007
7. Raliul Irlandei – 16-18 noiembrie
8. Raliul Marii Britanii – 30 noiembrie-2 decembrie 2007


In 2007, Campionatul Mondial de Raliuri (WRC si P-WRC) poate fi urmarit in Romania la TVR, Eurosport, AXN si Motors TV.


Sursa: Berti Panaiot, berti.panaiot@motorsportmedia.ro

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto