03.31.2020 19:43

UE ne spune cum să economisim carburant

Există câteva modalităţi simple prin care putem reduce consumul de carburant şi în acelaşi timp emisiile de CO2. “Save more than fuel” este o iniţiativă EUROPIA (Asociaţia europeană a companiilor petroliere)  şi a Comisiei Europene prin care se oferă sfaturi simple şoferilor de a conduce economic.

1. Menţineţi-vă autovehiculul în stare bună de funcţionare şi verificaţia periodic nivelul de ulei, astfel ajutaţi şi la reducerea emisiilor de CO2.

2. Verificaţi lunar presiunea anvelopelor. Daca anvelopele nu sunt umflate suficient consumul de carburant poate creşte cu până la 4%.

3. Îndepărtaţi greutăţile inutile din portbagaj sau de pe locurile din spate.

4.Închideţi geamurile, în special la viteză mare şi demontaţi portbagajele exterioare goale. Acest lucru reduce rezistenţa la vânt şi poate micşora consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu până la 10%

5. Folosiţi aerul condiţionat numai dacă este necesar. Utilizarea inutilă măreşte consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu până la 5%

6. Începeţi să conduceţi imediat după ce porniţi motorul, şi opriţi-l când staţionaţi mai mult de un minut. Motoarele moderne sunt concepute pentru a porni imediat, reducând astfel consumul de carburant.

7. Conduceţi cu viteză rezonabilă şi mai presus de orice, conduceţi lin. De fiecare dată când acceleraţi sau frânaţi brusc, motorul foloseşte mai mult carburant şi eliberează mai mult CO2.

8. Când acceleraţi, schimbaţi treptele de viteză cât de repede posibil. Treptele mai mari de viteză sunt mai economice

9. Încercaţi să anticipaţi fluxul de trafic. Fiţi atenţi la circulaţie de la o distanţă cât mai mare, pentru a evita frânarea inutilă şi pentru a porni în funcţie de fluxul traficului.

10. Luaţi în considerare utilizarea maşinii împreună cu colegii în drum spre serviciu. Veţi contribui la reducerea aglomeraţiei traficului şi a consumului de carburant.

  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto