05.25.2020 8:35

Testari pt. rally-raidul Dakar 2007

Modelul de competitie Volkswagen Race Touareg a supravietuit unor teste extreme in Maroc


Testari pentru rally-raidul Dakar 2007

Modelul de competitie Volkswagen Race Touareg a supravietuit unor teste extreme in Maroc


Wolfsburg (1 octombrie 2006). Drumuri inundate, pietre enorme si balti de noroi apos – cam asa s-au prezentat testle din Maroc, iar Race Touareg 2 le-a facut fata fara ezitari.
O ploaie torentiala cazuse chiar inainte de inceperea testelor, producand conditii de teren cu totul neobisnuite in zona desertica de langa oaza Erfoud si, in consecinta, implicand o schimbare in programul de testare. “Vremea si-a batut joc de planurile noastre in primele zile” a explicat Kris Nissen, directorul departamentului sportiv Volkswagen. “Am reactionat imediat si am reconfigurat programul testarilor pentru a exploata cat mai bine situatia. Nu am avut nici un fel de surprize neplacute cu masina, nici prin cele mai adanci treceri de vad, nici prin noroi. Ambele masini testate au terminat parcursul fara probleme.”


Echipa uzinei Volkswagen si-a intensificat pregatrile pentru rally-raidul Dakar (6-21 ianuarie 2007) prin intermediul testarilor timp de noua zile din Maroc. Pilotul Giniel de Villiers (Afraca de Sud) si co-pilotul sau (Dirk von Zitzewitz (Germania), care au castigat etapele Transiberico si Maroc ale campionatului FIA Cross Country Rally World Cup de anul acesta, s-au concentrat pentru a parcurge cat mai multi kilometri fara oprire in timpul testarilor. Echipajul uzinei a beneficiat de sustinre si din partea asului rally-raidurilor, finlandezul Ari Vatanen. Ari a castigat de patru ori titlul suprem la Dakar, a mai testat in iulie modelul Volkswagen Race Touareg si a mai parcurs noi kilometri la volanul acestuia cu ocazia ultimelor testari de anduranta.


Echipajele uzinei Volkswagen, formate din Carlos Sainz si Michel Perin (Spania/Franta) so Mark Miller/Ralph Pitchford (SUA/Africa de Sud) au testat, printre altele, diferite componente noi ale suspensiei automobilelor Volkswagen Race Touareg 2. “Suntem in masura sa supne ca rezultatele foarte bune obtinute de-a lungul unor parcursuri dificile, prin nisip adanc si “iarba camilei”,  in Tunisia, in luna iulie, s-au confirmat si in noile teste, care au cuprins suprafete prafoase, dure si noroi. Suntem satisfacuti de aceste rezultate” a concluzionat Kirs Nissen, directorul departamentului sportiv Volkswagen. “Acest test a fost un pas important in directia potrivita. Oricum, programul testrilor nu s-a incheiat.”


Editia 2007 Dakar Rally va incepe pe 6 ianuarie la Lisabona. Giniel de Villiers si Dirk von Zitzewitz, Carlos Sainz si Michel Perin, Mark Miller si Ralph Pitchford reprezinta cele trei echipaje confirmate oficial prin care echipa Volkswagen va participa la maratonul motorizat de 15 zile prin desert. Echipajul celui de-al patrulea automobil Volkswagen Race Touareg 2 inca nu a fost stabilit.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto