09.26.2020 11:55

Tabla de import pentru Dacia si Ford

In fiecare an Uzina de Automobile de la Mioveni importa pentru caroserii tabla de peste 100.000.000 Euro. Daca punem la socoteala si uzina Ford de la Craiova, importul de tabla creste considerabil.

Cu toate ca avem in tara un producator mare de tabla, fostul combinat Sidex Galati, actualul ArcelorMittal Galaţi, detinut de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Daca analizam cantitatea de metale folosita pentru producerea unui automobil vom constata ca necesarul minim este de aproape 3/4 dintr-o tona din care 80% este materiale feros.

Minim un sfert de tona reprezinta doar tabla exterioara a unui automobil.

România importă prin anul prin producatorii de automobile Dacia şi Ford circa 500.000 de tone de tablă şi benzi laminate la cald şi rece pentru producţia de caroserii auto, în condiţiile în care tabla furnizată de ArcelorMittal Galaţi nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi folosită la producţia de caroserii auto spun cei de la Ziarul Financiar. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto