05.24.2020 23:13

Studiu: Principalele greşeli pe care le fac şoferii în trafic

România se află pe ultimele locuri din Europa în privinţa siguranţei rutiere, conform Proiectului Strategiei Naţionale privind Siguranţa Rutieră 2012-2020, bazat pe studiile europene în domeniu, relatează ProMotor.

Cel mai des, şoferii români îşi supraestimează experienţa şi admit că îşi asumă comportamente de risc mediu, pe care tind să le considere neimportante: depăşirea vitezei legale, nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule, utilizarea telefonului mobil fără ”hands free”.

De asemenea, mulţi dintre şoferii români încalcă flagrant nu doar legile rutiere, ci şi cele de bun simţ, ajungând să-şi asume comportamente de mare risc: consumarea de alcool înaintea urcării la volan, conducerea în stare de oboseală, pătrunderea în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.

Şoferii români sunt agresivi în trafic

Agresivitatea în trafic este în mai mare măsură vizibilă la şoferii tineri între 18- 25 ani, dar şi la posesorii de autovehicule cu cilindree mare. Acest lucru este cauzat şi de imposibilitatea autorităţilor de a aplica în foarte scurt timp mijloace cât mai eficiente pentru combaterea acestui tip de comportament.

Din datele analizate, categoriile de şoferi care prezintă un comportament de risc în trafic mai pronunţat sunt:

  • tinerii între 18 şi 25 de ani
  • şoferii care conduc maşinile de serviciu fără a avea nevoie de atestat de şofer profesionist
  • şoferii care au fost implicaţi în accidente rutiere

  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto