01.26.2022 15:02

Sistemul hibrid hidraulic

Bosch în colaborare cu PSA Peugeot Citroën, a câstigat premiul international „Motorul anului” pentru sistemul hibrid hidraulic cu un acumulator de presiune pneumatic.

Acest sistem de propulsie completeaza motorul clasic cu ardere interna cu elemente hidraulice si cu acumulator de presiune umplut cu azot. Premiul este oferit anual de organizatia UKIP Media and Events. Decizia de a desemna compania Bosch drept câstigatoare a premiului din acest an a fost luata pe baza opiniilor unui numar de 78 de jurnalisti auto de top din 36 de tari. Frank Linkenheil, unul dintre cei doi coordonatori ai proiectului Bosch, a declarat: „Sistemul hibrid hidraulic reprezinta o alternativa la sistemele de propulsie conventionale. Ne face o deosebita onoare sa fim primul furnizor care câstiga aceasta distinctie”. 2013 a fost primul an în care furnizorii au fost selectati pentru o categorie noua a premiului „Motorul anului”. Dean Slavinch, unul dintre initiatorii premiului, a laudat hibridul hidraulic, numindu-l cea mai importanta inovatie tehnica din ultimele 12 luni.

Acest sistem de propulsie inovator, dezvoltat de Bosch în colaborare cu PSA Peugeot Citroën, este primul hibrid hidraulic din lume cu un acumulator de presiune pneumatic. Acesta poate fi încarcat rapid, ceea ce înseamna ca poate utiliza foarte eficient surplusul de energie cinetica rezultata din frânare. Utilizarea sistemului de propulsie în traficul urban poate reduce consumul de carburant cu pâna la 45%. Cu alte cuvinte, hibridul hidraulic poate reduce în mod semnificativ emisiile de CO2 ale autovehiculelor compacte. Sistemul este compatibil si cu autoturismele din alte clase, precum si cu furgoanele pentru transportul urban de marfa, care sunt nevoite sa opreasca si sa reporneasca de mai multe ori.

Bosch va continua sa asigure avansul dezvoltarii tehnologice în domeniul auto. Pe lânga îmbunatatirea continua a motoarelor cu ardere interna si furnizarea de sisteme de propulsie inovatoare, cum ar fi hibridul hidraulic, concernul german lucreaza la eficientizarea sistemelor alternative de propulsie pentru autovehiculele electrice si unitatile auxiliare. Inginerii Bosch se concentreaza în aceeasi masura pe conducerea automata si pe solutiile multimedia elegante, precum si pe interfetele usor de utilizat.

Tehnologie Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. Conform datelor preliminare, cifra sa de vânzari s-a ridicat la 30.900.000.000 Euro, sau 59% din vânzarile totale ale grupului în anul fiscal 2012. Astfel Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto. La nivel mondial, peste 171.000 de angajati din sectorul Tehnologie Auto activeaza în sapte domenii de activitate: tehnologii de injectie pentru motoare cu ardere interna, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternative, sisteme de siguranta activa si pasiva, functii de asistenta si confort, sistem de informare si comunicare la bord precum si servicii si tehnologii pentru domeniul aftermarket. Compania Bosch este autorul unor importante inovatii din industria auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul antiderapare ESP® si tehnologia diesel common-rail.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vânzari de 52.500.000.000 Euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4.800.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile. În acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto