05.31.2020 10:50

Sistem de urgenta eCall obligatoriu din 2015

Obligativitatea introducerii sistemului eCall in toate autovehiculele, incepand din 2015, a fost votata miercuri, la Strasbourg, de plenul Parlamentului European. Acesta se activeaza cand se produce un accident va transmite date despre locul si ora evenimentului.

20120620pht00844_original

Deputatii au votat astfel proiectele de raport conexate intr-un raport comun privind instalarea unui sistem eCall la bordul vehiculelor, respectiv privind implementarea sistemului eCall interoperabil la nivelul UE.

Potrivit noilor reguli, sistemele de apel de urgenta care alerteaza automat serviciile de salvare in caz de accident vor fi instalate in toate noile modele de masini si camionete pana in octombrie 2015, in conditiile in care, potrivit datelor institutiilor europene, in 2012, 28.000 de oameni au murit in accidente de masina in UE, iar 1,5 milioane au fost raniti.
Un autovehicul implicat intr-un accident grav va apela automat serviciile de urgenta, iar apelul poate fi declansat si manual. Sistemul va transmite date despre locul si ora accidentului.

Sistemul eCall instalat in autovehicule utilizeaza tehnologia numarului de urgenta 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare in cazul unui accident serios. Sistemul poate indica locatia exacta, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieti, reduce gravitatea ranilor si micsora costurile ambuteiajelor.

Propunerea legislativa stabileste luna octombrie 2015 ca data finala la care producatorii sa fie pregatiti si sa instaleze echipamentele eCall in noile modele de masini si camionete. Cu toate acestea, pentru a raspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta si a testa sistemul, deputatii au lasat deschisa posibilitatea amanarii acestui termen.

28-bord-masina

Citeste tot articolul. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto