05.24.2020 22:46

Sistem de rate sau cash?

Viitorii proprietari de autovehicule se confrunta cu alegerea unei modalitati de achizitie. Sunt mai multe optiuni: cash, sistem de rate, leasing..iar majoritatea aleg leasingul. Totusi pentru a nu te pierde in hatisurile birocratice trebuie sa ai in vedere cateva sugestii.

Documente necesare intocmirii dosarului de leasing.

Unul din cele mai importante documente este bilantul contabil. Ce vrea sa se vada aici daca fiema este profitabila si daca are capacitatea de a-si onora obligatiile financiare. Totodata capitalurile proprii dezvaluie potentialu firmei de a se dezvolta pe viitor.

Marimea cifrei de afaceri este un alt factor decisiv in luarea deciziei, asfel daca firma are un  numar apreciabil de nume si un trend crescator in exercitiul financiar. Firma trebuie sa aiba capacitate de rambursare si pentru ratele existente la momentul cererii.

Balanta de verificare presupune furnizorii, clienti, conturi curente, casa in lei. Are firma furnizori care trebuie platiti, clienti de incasat, dispune de capital in conturile din banca? Are datorii la bugetul statului?

Va fi studiata atent si situatia de plata catre alte leasinguri sau rate, valoarea investitiilor facute de catre firma, istoricele administratorilor si actionariatului.

Cauza pentru care poti fi respins:

  • figureaza in baza de date ale Centralei Riscurilor de Credit (CRC), in ultimele 12 luni;
  • figureaza in baza de date a Centralei Incidentelor de Plati;
  • are popriri pe conturi;
  • are litigii aflate pe rol, capabile sa afecteze patrimoniul;
  • taraganează livrarea actelor si refuza sa raspunda la intrebarile pe care banca i le adreseaza in vederea stabilirii eligibilitatii.

Procesul este unul complex si de durata dar nu trebuie sa fie si complicat daca solicitantul intelege mecanismele care duc la aprobarea dosarului.

[ File # csp5874068, License # 2140534 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / Kurhan

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto