01.27.2022 22:46

Siguranta copilului nostru în masina. Greseli frecvente ale parintilor

Un procent de 95% dintre parinti fac cel putin o greseala semnificativa atunci când instaleaza scaunul copilului în masina sau atunci când îl pregatesc pe acesta pentru calatorie. Acelasi studiu publicat de Journal of Pediatrics atesta ca 86% dintre parinti – majoritatea mame cu vârste cuprinse între 25 si 34 de ani – îl pozitioneaza incorect pe nou-nascut în scaunul auto, ceea ce creste considerabila sansele ca bebelusul sa sufere rani, chiar si în absenta unui accident.

În opinia lui Iulian Ghisoiu, General Manager al BeKid – unul dintre cele mai mari magazine online din România pentru bebelusi si copii – parintii rareori citesc instructiunile de instalare a scaunului auto dedicat bebelusilor, dar stiu sa faca diferenta între caracteristicile acestor scaune în functie de categoriile de vârsta. “Multi parinti cumpara în cunostinta de cauza scaune auto, le cunosc dinainte caracteristicile în functie de vârsta, recunosc ca urmaresc foarte multe fotografii si videoclipuri atunci când urmeaza sa achizitioneze un astfel de dispozitiv, însa foarte putin aloca timp pentru instalarea corecta a scaunului în masina. Îmbucurator este faptul ca majoritatea parintilor din România îsi schimba scaunul copilului atunci când acesta depaseste greutatea recomandata si investesc destul de mult în confortul si securitatea copilului”, declara directorul BeKid.

Din experienta vânzarilor de scaune auto pentru copii, directorul cunoscutului magazin online pentru copii afirma ca 3 tipuri de scaune auto sunt la mare cautare:
1. scaunele auto grupa 0-13 kg (scoica, pentru nou nascuti )
2. scaunele auto grupa 9-36 kg
3. scaunele auto cu isofix  (care sunt, în general, mai scumpe, dar cele mai sigure).

Amenzi usturatoare pentru cei ce nu respecta siguranta copilului pe bancheta din spate

Conform Codului Rutier, articolul 36, alineatul 12 si 13 pedepseste conducatorii de autovehicule care, în timpul mersului, nu transporta minorii în regim de siguranta, în scaune pentru copii omologate, prevazute cu centuri de siguranta. Nerespectarea acestor dispozitive legale, atrage dupa sine amenzi în valoare de 580 sau 725 de lei.

Multi români ocolesc Legea cumparând simple înaltatoare pentru copiii mici

“Am identificat un segment de populatie care, de dragul de a scapa de amenzi, achizitioneaza înaltatoare, nu scaune auto dotate cu centura si spatar care urmeaza curbura capului. În aceste înaltatoare, de cele mai multe ori, copiii sunt lasati sa stea fara sa fie prinsi cu centura masinii, iar în cazul unui accident, capul este prima parte a corpului care este pusa în pericol. Prin comparatie, scaunele auto au aparatori laterale, care protejeaza corpul si mai ales spatele si capul, în cazul unui impact”, declara Iulian Ghisoiu, General Manager al BeKid – unul dintre cele mai mari magazine online din România pentru bebelusi si copii.

Siguranta 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto