05.25.2020 7:54

SEAT Sport pe primul loc

Debut spectaculos WTCC – SEAT Sport pe primul loc in clasamentul constructorilor si pilotilor


Debut spectaculos WTCC – SEAT Sport pe primul loc in clasamentul constructorilor si pilotilor

Pimele doua curse din editia 2006 a Campionatului Mondial de turisme (WTCC) au însemnat un start aproape perfect pentru echipa SEAT Sport.
Desfasurate pe o vreme calda, cele doua manse ce au avut loc pe Autodromo Nazionale din Monza au oferit trei clasari pe podium pentru pilotii purtând emblema constructorului spaniol.
Gratie acestor rezultate, SEAT Sport ocupa primul loc în clasamentul constructorilor, în timp ce pilotul SEAT Yvan Muller este liderul ierarhiei pilotilor.


CURSA 1

Pornit de pe locul al doilea al grilei, Yvan Muller a pierdut o pozitie si era urmat de cochipierul sau, James Thompson.
Dupa doua tururi parcurse în spatele SafetyCar, francezul a început sa-l preseze pe germanul Dirk Müller (BMW) si a reusit sa-l depaseasca pe linia dreapta de start/ sosire, o data ce masinile au intrat în turul 7.
Inspirat de manevra reusita de colegul sau, a trecut la atac si doua tururi mai târziu a reusit aceeasi mutare, spre deliciul publicului, apoi si-a pastrat pozitia în fata rivalului german.
Astfel, SEAT Sport a reusit sa ocupe doua din cele trei trepte ale podiumului.


Mai mult, alte doua masini SEAT Sport au încheiat prima mansa în zona punctelor, dupa ce Gabriele Tarquini si Rickard Rydell si-au condus modelele SEAT León spre locurile al cincilea, respectiv al saselea.
Mai mult, Tarquini a reusit si cel mai rapid tur al cursei.
Jordi Gené a încheiat al 12-lea, dupa un acrosaj care a afectat suspensia si evacuarea, motiv pentru care interiorul masinii a fost invadat de fum.
Dupa schimbarea motorului la finalul sesiunii de calificari, Peter Terting a pornit de pe ultimul loc al grilei, dar evolutia sa a fost una foarte buna, ceea ce i-a permis sa încheie pe locul al 13-lea.


CURSA 2

Descrisa de James Thompson ca fiind “una din cele mai halucinante curse pe care am vazut-o în istoria turismelor”, mansa a doua a fost plina de incidente.
Chiar si asa, Yvan Muller a evitat orice problema si a reusit sa urce de pe locul al saptelea, la start, pe al doilea, la final, repetând performanta din prima cursa.
La un moment dat, Rickard Rydell parea ca va reusi sa aduca o a patra clasare pe podium pentru SEAT Sport, dar suspensia fata a fost afectata, ceea ce l-a încetinit pe suedez.
Astfel, masina SEAT León a fost depasita de Alain Menu (Chevrolet) în ultimul tur, dupa care Rickard a fost lovit de Robert Huff în momentul în care dorea sa-si reia trasa optima.


Gabriele Tarquini nu a avut foarte mari probleme, dar a pierdut ritmul bun în momentul în care a avut un contact cu masina BMW a lui Alessandro Zanardi, în timpul unei depasiri.
Jordi Gené a fost unul din pilotii care au profitat de ghinionul lui Tarquini si spaniolul a încheiat al cincilea, un loc în fata coechipierului sau.
O alta evolutie buna din partea lui Peter Terting i-a permis germanului sa termine pe ultimul loc aducator de puncte, în timp ce James Thompson nu a reusit sa-si îmbunatateasca palmaresul, dupa ce a fost prins în acrosajul dintre Andy Priaulx si Dirk Müller.


Jaime Puig, director SEAT Sport: “Sunt multumit de tot ceea ce am reusit, pentru ca stiam ca Monza va fi o etapa dificila pentru noi.
Masinile au stat bine în viraje, iar pe liniile drepte au avut viteza necesara pentru a face fata concurentei.
Trebuie sa multumesc întregii echipe pentru munca depusa.
Daca dimineata mi-ar fi spus cineva ca vom conduce în ambele clasamente, nu l-as fi crezut.
Se anunta a fi un campionat foarte puternic în 2006 si sunt convins ca ne vom lupta pâna la final.


Campionatul Mondial de Turisme – clasamente


Constructori: 1.SEAT 26p; 2. Alfa Romeo 22p; 3. BMW 18p; 4. Chevrolet 12p.


Piloti: 1.Yvan Muller 16p; 2. Augusto Farfus 11p; 3. Andy Priaulx 10p; 4. Gabriele Tarquini 7p; 5. James Thompson 6p; 6. Alain Menu 6p; 7. Dirk Müller 5p; 8. Alessandro Balzan 5p; 9 Jordi Gené 4p; 10. Rickard Rydell 3p; 11. Alessandro Zanardi 2p; 12. Nicola Larini 2p; 13. Peter Terting 1p.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto