08.13.2020 19:56

SEAT Leon Supercopa

In avant-premiera, a fost dezvaluit SEAT Leon Supercopa


SEAT Leon Supercopa 
 
Numarul 1 european la SEAT León Supercopa a fost desemnat in acest weekend
In avant-premiera, a fost dezvaluit SEAT Leon Supercopa


Pe 13 noiembrie, Circuit de Catalunya a fost gazda a ceea ce a reprezentat finalul unui sezon de exceptie pentru SEAT Sport.
Fiind parte în campionatul GT al Spaniei, ultima etapa din SEAT León Supercopa a constituit si premiera pentru “European Masters”, o competitie care va reuni cei mai buni patru piloti din fiecare editie Supercopa care se desfasoara în Spania, Germania, Anglia si Turcia.


Întrecerea, care ar fi trebuit sa aiba loc pe circuitul din Istanbul la 26 noiembrie, si-a schimbat locul de desfasurare pentru ca SEAT Sport a dorit sa organizeze, chiar în Spania, o festivitate de omagiere a primei victorii obtinuta într-un Campionat Mondial FIA de un pilot spaniol la volanul unei masini produsa în Peninsula Iberica.
Performanta a fost obtinuta de Jordi Gené în urma cu numai câteva saptamâni, iar evenimentul a implicat noul SEAT León WTCC în etapa de la Valencia a World Touring Car Championships (WTCC).

De la eveniment nu a lipsit nici Gené, nici modelul León care a câstigat la Valencia. Mai mult, SEAT Sport a prezentat, în premiera mondiala, o noua masina, spectaculoasa, care va fi folosita ca baza pentru Supercopa în urmatorii ani.


Noul León Supercopa a fost dezvoltat pornindu-se de la cea mai recenta generatie León, iar caracteristicile bolidului vor mentine SEAT în elita competitiilor monomarca pentru turisme.


Crestere internationala pentru Supercopa


“SEAT León European Masters Supercopa” va reuni 16 masini la start, automobile care au participat în acest an la Supercupa Turciei, iar finalul sezonului va scoate în evidenta interesul din ce în ce mai mare pe care îl stârneste aceasta competitie care a început în Spania, în 2002.


În cei patru ani de existenta, SEAT León Supercopa a creat o nisa în calendarul motorsportului international, pentru a deveni o întrecere de referinta care a fost introdusa în programul celor mai importante competitii.


În Spania, SEAT León Supercopa s-a alaturat campionatului GT, Grand Prix-ului Spaniei de Formula 1 si Campionatului Mondial de Turisme (WTCC); în Germania a fost aceleasi weekend-uri si pe aceleasi circuite ca si DTM (n.a. campionatul de turisme al Germaniei), iar în Anglia a figurat alaturi de BTCC (n.a. competitia britanica de turisme).
Succesul înregistrat de Supercopa a fost remarcabil si în Turcia, unde – la fel caîn Spania – etapele au fost curse de sustinere pentru Grand Prix-ul de Formula 1 si pentru World Touring Car Championships (WTCC).


De la Supercopa la WTCC


Ca rezultat al performantelor foarte bune înregistrate, este interesant de notat ca cei mai tineri doi piloti oficiali din Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), Peter Terting si Robert Huff, au ajuns la acest nivel dupa ce si-au facut ucenicia în Supercopa.


În prezent, la diferitele curse Supercopa participa peste 75 de piloti, iar întrecerile au loc în tari de pe patru continente.


În Spania, unde premiile oferite au ajuns la peste 700.000 euro în acest sezon, iar Marc Carol – câstigatorul titlului în 2005 – a fost recompensat cu sansa de a participa la una din etapele WTCC cu un SEAT Toledo Cupra înscris de echipa oficiala.
Evenimentul a avut loc la Cheste, unde a si marcat puncte în mansa a doua.


European Masters: o selectie care are ca premiu participarea la Campionatul Mondial


Un total de 16 piloti – câte patru din Germania, Spania, Marea Britanie si Turcia – vor concura în prima editie a “European Masters”, o veritabila Cupa a natiunilor, care va determina cine va fi pilotul numarul 1 din cele patru SEAT León Supercup, desfasurate în 2005.


SEAT Sport va oferi un premiu deosebit de atractiv pentru câstigator: participarea la una din etapele europene ale editiei 2006 din World Touring Car Championships, cu sustinere completa din partea echipei oficiale a marcii spaniole.


Cursa va avea loc duminica, 13 noiembrie, la o singura zi dupa ce se va desfasura ultima etapa – decisiva – din Supercupa Spaniei, ale carei ultime doua manse se vor disputa pe Circuit de Catalunya si vor decide câstigatorul, precum si cvartetul care va reprezenta tara-gazda la “European Masters”.


Jaime Puig, director SEAT Sport: “Schimbarea gazdei pentru «European Masters SEAT León Supercopa» este un raspuns la dorinta de a celebra acasa un sezon care a fost plin de satisfactii pentru noi.
Succesul înregistrat de Supercopa, debutul magnific al noului León în Campionatul Mondial de Turisme, victoria obtinuta la Valencia, precum si alte rezultate pozitive reusite în diferite tari ne-au condus la decizia de a organiza aceasta festivitate de sarbatorire a finalului de sezon.
Provocarea pe care o oferim celor mai buni patru piloti din fiecare Supercupa va fi foarte atractiva, fara îndoiala un final maret pentru 2005.”


sursa: Porsche Romania – noiembrie 2005

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto