05.25.2020 8:57

SEAT Altea si John McEnroe

Jucatorul de tenis John McEnroe si-a asociat imaginea cu noua campanie internationala de publicitate pt. Altea


SEAT Altea face echipa cu legenda tenisului John McEnroe  

Celebrul jucator de tenis John McEnroe si-a asociat imaginea cu noua campanie internationala de publicitate pentru modelul Altea.


La 46 de ani, McEnroe este o legenda a sportului, un exceptional jucator de mâna stânga care a facut parte din elita tenisului în anii ’80, un jucator care a creat un stil unic pe toate terenurile de tenis importante ale lumii.


La rândul sau, conceptul multi-sport al automobilului Altea sparge modelul conventional monovolum, adaugându-si stilul inovator, caracterul sportiv si manevrabilitatea prompta.
„A fost o mare oportunitate” a declarat McEnroe dupa primul contact cu SEAT. „Mi-am planificat sa fiu în Spania pentru Cupa Natiunilor pentru seniori si pare a fi o idee buna de a fi asociat cu singura marca de automobile din tara. Mai mult de atât, mi-a placut conceptul si ma gândesc ca acesta se potriveste destul de bine cu caracterul meu. Aceasta nu înseamna ca îl voi folosi la nesfârsit, dar adevarul este ca nu fac multa publicitate de acest fel”.


„Cred ca nu vorbesti serios!”
McEnroe, care se certa de fiecare data cu arbitrii când mingea atingea (sau nu…) linia alba a terenului, se potriveste perfect cu pozitia SEAT pe piata, prin sloganul „Cross the line”, valabil pentru abordarea neconventionala a modelului, prin design-ul unic si cel mai sportiv caracter din clasa sa. „Adevarul este ca nu am cunoscut marca SEAT, deoarece nu este comercializata în Statele Unite” admite McEnroe. „Dar mi-a placut Altea de cum am vazut-o. Are un design frumos si pentru un automobil atât de compact, ofera un spatiu interior foarte mare – suficient pentru mult mai multe rachete de tenis decât cele pe care le-am rupt, dupa cum se poate vedea în spotul publicitar…”


Conceptul noii campanii media pentru SEAT reproduce exact trasaturile comune ale celor doua „caractere”: o abordare distincta si îndrazneata pentru admiratorii lor.
Spotul publicitar TV a fost filmat în sudul Spaniei în iulie 2005, cu doar câteva zile înainte ca McEnroe sa conduca echipa Statelor Unite spre victorie în Cupa Natiunilor pentru Seniori – turneul jucatorilor care au trecut de 35 de ani – desfasurat la Marbella.


În timpul filmarilor, legenda tenisului a avut ocazia sa si conduca ultimul model SEAT, noul León, dupa care a declarat: „Mi-a placut foarte mult. Pentru un automobil care arata ca un coupe sport ofera foarte mult spatiu, chiar si pe bancheta. Mi-au placut mânerele ascunse ale usilor spate: este o solutie foarte eleganta si neobisnuita”.
Pe perioada sederii în Europa, McEnroe a condus cu entuziasm automobile fabricate în Spania. SEAT i-a pus la dispozitie modele temperamentale (asemenea lui), precum unicul model Altea echipat cu motor TFSI de 200 CP si cu transmisie integrala. 


Un jucator de tenis unic si unica marca de automobile spaniole


Nascut la 16 februarie 1959 la Wiesbaden, Germania, unde tatal sau era mobilizat împreuna cu Fortele Aeriene Americane, John McEnroe este unul dintre cei mai de succes jucatori „cu personalitate” din istoria tenisului. 


La 20 de ani, McEnroe a câstigat primul sau titlu de Grand Slam la simplu în 1979. De-a lungul carierei sale, a câstigat 17 titluri de Grand Slam la simplu, precum si 77 de turnee la simplu si 77 de turnee la dublu barbati. Victoria împotriva lui Björn Borg la Wimbledon din anul 1980 este considerata înca cea mai mare finala jucata vreodata pe Wimbledon.
Cunoscut pentru temperamentul sau si criticile la adresa arbitrilor, McEnroe a condus echipa Statelor Unite în Cupa Davis spre cinci victorii. Chiar si în ziua de azi el detine recordul la simplu din Cupa Davis (41 de victorii), precum si la total victorii, la simplu si la dublu (59 de victorii).


Jucând cu aceeasi intensitate, McEnroe participa în prezent la Turneul campionilor Merrill Lynch, precum si la alte turnee de seniori sau alte evenimente speciale în America de Nord, Europa, Asia sau Australia. 


Cunoasterea jocului si personalitatea sa puternica l-au ajutat sa devina un renumit comentator de televiziune. În privinta automobilelor, McEnroe admite ca „nu a fost niciodata fanul automobilelor mari”, dar îi place sa conduca.


„Îmi place sa conduc în special automobile fabricate în Europa si-mi place cum conduc oamenii din Europa, unde putini sunt cei care ruleaza încet pe banda din stânga” declara, înainte de a-si aminti primele sale experiente legate de automobile. „Îmi aduc aminte ca am condus masina parintilor mei, un Ford Pinto, dar tot ce-mi amintesc despre prima mea masina, este faptul ca a costat 100 de dolari si ca functiona”…


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto