05.26.2020 0:17

Satisfactia clientilor germani

Topul celor mai apreciate masini noi în Germania. Dacia este peste Chevrolet si Fiat.

Un nou an, o noua editie a studiului care analizeaza satisfactia clientilor germani fata de masinile noi pe care le-au cumparat. În 2014, compania de cercetare J.D. Power a luat în considerare parerile a 18.288 de clienti care si-au înmatriculat pentru prima data masinile în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2012.

Indexul VOSS (Vehicle Owner Satisfaction Study) ia în considerare factori precum performantele, designul, confortul si dotarile (în proportie de 27%), costurile de întretinere (consum de carburant, asigurare si service – în proportie de 25%), calitatea vehiculului si fiabilitatea (24%) si satisfactia la service (23%).

mod-calculare-voss

Pe scurt, producatorul român Dacia se afla la coada topului celor mai apreciate marci din Germania, cu un punctaj total de 756 de puncte dintr-un maxim de 1.000, în vreme ce Renault a reusit sa fie cu doar o pozitie mai sus decât marca româneasca, reusind sa adune 766 de puncte. În acelasi timp, însa, Dacia si Renault au reusit sa obtina pozitii mai bune decât Chevrolet si Fiat, marci cu masini mai scumpe.

index-producatori

citeste articolul integral pe ProMotor.ro

  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto