08.12.2020 11:43

Salonul Auto Paris 2012: începe era automobilului „digital“

Maşini electrice, automobile propulsate de cele mai noi sisteme de propulsie alternative, cele mai luxoase sau cele mai practice, toate fac parte din cele peste 100 de premiere ale celor 253 de constructori din 23 de ţări prezenţi în cadrul ediţiei de anul acesta a Salonului Auto de la Paris. Acestea vor fi vizionate şi analizate de cei peste 13.000 de jurnalişti din 103 ţări prezenţi în capitala franceză, alături de cei aproape 1,3 milioane de vizitatori aşteptaţi.

Printre premiere se numără automobile cu tablete-PC încorporate, maşini care comunică direct cu infrastructura unui oraş, dar şi maşini sport de sute de cai-putere şi care oferă un consum mediu tipic unui autoturism de oraş. În timp ce ediţiile anterioare au fost dominate de concepte ce anunţau maşini electrice, acum automobilele pun accent pe tehnologie, dar fără a mai elimina motorul clasic.

La ultimul Salon Auto de la Paris, cel din 2010, Dieter Zetsche, preşedintele consiliului de administraţie al Daimler şi şeful mărcii Mercedes- Benz, declara că ediţia era una istorică, în condiţiile în care era ultima înainte ca automobilele electrice de serie să ajungă în showroomurile din Europa. Şi aşa a şi fost. Începând cu acel an maşinile electrice au început să apară în showroomuri, însă vânzările acestora pot fi comparate cel mult cu cele ale Rolls Royce, în condiţiile în care preţurile acestora s-au menţinut prohibitive. Printre mărcile care au venit cu modele electrice se numără Nissan care a lansat Leaf, în timp ce Mitsubishi a venit cu iMiEV, dintre care doar al doilea a fost lansat oficial şi în România.

Citeste articolul integral pe zf.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto