07.16.2020 17:14

S-a schimbat asigurarea RCA

Potrivit noilor reglementari, asiguratorul RCA  are obligatia de a solicita informatii suplimentare in cazul acelor vehicule pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii in Romania.

Astfel, solicitantii vor prezenta dovada inregistrarii fiscale a vehiculului respectiv pe numele noului proprietar, precum si toate informatiile necesare pentru evaluarea riscului, conform propriilor criterii stabilite in tariful de prima. Ulterior, asiguratorul trebuie sa verifice corectitudinea informatiilor privind datele de identificare si tehnice ale vehiculului, precum si ale proprietarului/utilizatorului acestuia.

Referitor la vehiculele care se radiaza din circulatie, normele legale stabilesc ca prima de asigurare aferenta perioadei cuprinse intre data inceperii si data incetarii asigurarii RCA se calculeaza prin insumarea primelor lunare stabilite in tariful de prime al asiguratorului RCA, corespunzator numarului de luni intregi de asigurare cuprinse in perioada de valabilitate a asigurarii. Pana in 13 decembrie, orice fractiune de luna era considerata luna intreaga. Dupa aceasta data, noul Ordin CSA arata clar ca doar perioada mai mare sau egala cu 15 zile calendaristice se considera o luna intreaga.

Tot din 13 decembrie au crescut limitele de despagubire, adica acele sume maxime care pot fi primite din partea companiei de asigurari pentru persoanele prejudiciate.

Sursa: avocatnet.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto