08.09.2020 3:04

Rusia tinde sa devina principala piata auto din Europa

Piata ruseasca a automobilelor ar putea ajunge principala piata europeana de profil in urmatorii doi ani, depasind Germania.

Afirmatia este sustinuta de expertii prezenti la Forumul de Investitii de la Soci. Tot ei arata ca aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului genereaza atat stimul cat si provocare pentru producatorii de autovehicule.

„Cifrele de crestere din 2011 si cele aferente primelor 8 luni ale anului 2012, face ca telul de a ajung principala piata din Europa sa fie real”, a declarat Evgeniy Kudryashov, seful departamentului pentru industria auto din cadrul Ministerului rusesc al Comertului si Industriilor, pentru Russia Today. El a adaugat ca piata auto ruseasca va creste cu 12,40% anul acesta, aflandu-se in prezent pe locul 2 dupa Germania. Kudryashov a mai aratat ca guvernul pune la punct un program de reciclare a autovehiculelor menit sa ii ajute pe producatori prin reutilizarea componentelor si reducerea automata a preturilor.

Citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto