07.27.2021 5:18

Romania in Formula 1

Veste formidabila pentru romani: din 2014 Romania va avea o echipa in Formula 1!

Romania se pregateste sa inscrie o echipa in Formula 1. Federatia Internationala de Automobilism, forul suprem din acest sport al vitezei, a acordat licenta pentru ca o echipa romaneasca sa intre pe grila de start a Marelui Circ.

De altfel, seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a vorbit si el recent despre doua noi echipe in circuit, incepand din primavara urmatoare.

Raspunsul oficial ca Romania va avea o echipa care sa o reprezinte pe circuitele de Formula 1 din toata lumea va veni de la Federatia de Automobilism la finalul lunii, potrivit unor surse din interiorul echipei care se ocupa de proiect. Acestea au confirmat pentru Stirile ProTV ca dosarul de candidatura depus la finalul anului trecut a fost aprobat.

Investitia intr-o echipa de Formula 1 se ridica la aproape 100.000.000 Euro/an.

Standardul pentru a concura este de doua masini si macar doi piloti pentru fiecare echipa.

Constructia si pregatirea unui monopost dureaza intre 6-8 luni – asa ca la finalul anului l-am putea vedea pe pistele de incercari. Motorul ar putea fi Renault sau Ferarri, mai spun sursele care nu exclud si implicarea Dacia in acest proiect pe care vom regasi tricolorul. Pentru ca sunt costuri uriase de intretinere, un centimetru patrat de reclama poate costa si 1.000.000 dolari pe un asemenea monopost.

Formula-One

citeste articolul integral pe sport.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto