05.25.2020 8:31

Rezultate etapa a 7-a – Dakar 2007

Volkswagen se mentine pe primele doua locuri in Raliul Dakar 2007


Raliul Dakar 2007 – Rezultate etapa a 7-a 


Volkswagen se mentine pe primele doua locuri, dar liderul clasamentului s-a schimbat înaintea zilei de pauza a celei de-a 29-a editii a Raliului Dakar
 
Volkswagen se mentine pe primele doua locuri, dar liderul clasamentului s-a schimbat înaintea zilei de pauza a celei de-a 29-a editii a Raliului Dakar: echipajul Giniel de Villiers/ Dirk von Zitzewitz a preluat prima pozitie dupa ce a obtinut cea de-a doua victorie de etapa, în tronsonul ce a legat localitatile din Mauritania, Zouérat si Atar. Cei doi s-au impus în fata rivalului francez de la Mitsubishi, Stéphane Peterhansel, si a coechipierilor de la Volkswagen, Carlos Sainz si Michel Périn, iar acum au un avans de 1:39 minute în fata fostilor lideri ai întrecerii. Pâna la jumatatea competitiei, prototipurile Volkswagen Race Touareg 2 au înregistrat cinci victorii de etapa – din cele sapte posibile – si au fost lidere înca de la startul dat la 6 ianuarie.


Perechea Mark Miller/ Ralph Pitchford (SUA/ Africa de Sud) a încheiat ziua a saptea pe locul al optulea, în timp ce Carlos Sousa/ Andy Schulz (Portugalia/ Germania) – aflati în Race Touareg al Team Lagos – s-au clasat pe pozitia a noua, astfel ca patru echipaje Volkswagen se afla între primele zece în ierarhia generala. Atât Miller, cât si Sousa au înregistrat pierderi importante de timp în cea de-a saptea zi a raliului. Cvadruplu câstigator în “Dakar”. Ari Vatanen si navigatorul Fabrizia Pons au încheiat participarea prematur ca urmare a unui incendiu izbucnit la masina lor. Din cauza unei furtuni de nisip, etapa a saptea a fost scurtata de la 542 la 407 kilometri.


Vesti din bivuacul Volkswagen

- Cea mai lunga zi: Cu 817 kilometri, etapa a sasea a Raliului Dakar (Tan Tan – Zouerat) a fost cea mai lunga de pâna acum si a transformat noaptea în zi: la ora 5.00, primii oameni s-au trezit pentru a încalzi motoarele diesel ale celor patru prototipuri Race Touareg. Seara, pilotii oficiali au ajuns la bivuac în jurul orei 17.00, unde nu i-a asteptat vreun echipaj tehnic pentru verificari. Motivul a fost ca echipajele de asistenta nu au putut parasi bivuacul din seara precedenta pâna ce nu au pornit toate echipajele înscrise în competitie. Dupa ce au parcurs traseul de legatura de 720 kilometri, masinile  de service au ajuns în Mauritania abia la ora 18.00.
- Oaspeti în bivuac: În ziua de pauza (13 ianuarie) a Raliului Dakar, echip oficiala Volkswagen a fost vizitata de 42 de invitati speciali si jurnalisti care au zburat la Atar pentru a se întâlni cu pilotii si cu navigatorii. Dimineata au fost programate doua întâlniri “meet the team”. În plus, pilotii Volkswagen au avut programate mai multe interviuri si sesiuni de autografe. “Pentru noi, ziua de pauza este o buna oportunitate de a ne verifica bagajele pentru a dou jumatate a raliului si de a dormi un pic mai mult”, a comentat navigatorul Dirk von Zitzewitz.
- Fara pauza pentru tehnicieni: Ziua de pauza de la Atar a însemnat o scurta reîncarcare a bateriilor pentru echipajele Volkswagen. Mecanicii au avut parte de o noapte lunga pentru ca prototipurile Volkswagen Race Touareg 2 au fost supuse unei inspectii tehnice si pregatite pentru a doua jumatate a întrecerii. Mai mult, schimbari de cutii de viteze, diferentiale, discuri de frâna sau casete de directie – toate planificate – au fost efectuate, precum si curatarea masinilor în interior, dar si la exterior.


Clasament dupa etapa 7, Zouerat (Mauritania) – Atar (Mauritania); PS 7 407 km/ total 580 km
1. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (RSA/D) Volkswagen Race Touareg 2 20h04m01s
2. Carlos Sainz/Michel Périn (E/F) Volkswagen Race Touareg 2 +1m39s
3. Stéphane Peterhansel/Jean-P. Cottret (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +24m38s
4. Luc Alphand/Gilles Picard (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +33m53s
5. Hiroshi Masuoka/Pascal Maimon (J/F) Mitsubishi Pajero Evolution +1h11m30s
6. Jean-Louis Schlesser/Arnaud Debron (F/F) Schlesser Buggy +1h12m09s
7. Nasser Al-Attiyah/Alain Guehennec (QT/F) BMW X3 +1h32m05s
8. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/RSA) Volkswagen Race Touareg 2 +1h50m39s
9. Carlos Sousa/Andreas Schulz (P/D) Volkswagen Race Touareg 2 +2h38m26s
10. Jose Monterde/Jean-Marie Lurquin (E/B) BMW X5 +4h03m51s


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto