05.25.2020 8:29

Rezultate etapa a 5-a – Dakar 2007

A patra etapa câstigata si al patrulea podium integral Volkswagen in Raliul Dakar 2007


Raliul Dakar 2007 – Rezultate etapa a 5-a

A patra etapa câstigata si al patrulea podium integral Volkswagen


Wolfsburg (10 ianuarie 2007). Patru etape câstigate si tot atâtea zile în care podiumul a fost monopolizat – lucrurile merg cum nu se poate mai bine pentru Volkswagen dupa primele cinci zile ale Raliului Dakar. Carlos Sainz/ Michel Périn s-au impus între Ouarzazate si Tan Tan (Maroc), cu un avans de 30 secunde în fata lui Stéphane Peterhansel (Mitsubishi), ceea ce a însemnat a doua victorie de etapa pentru fostul campion mondial de raliuri si a patra pentru Volkswagen. La capatul celor 768 kilometri, tandemul iberico-francez si-a marit avantajul în clasamentul general la peste un minut si jumatate. În ierarhia generala, podiumul este completat de alte doua echipaje Volkswagen: Giniel de Villiers/ Dirk von Zitzewitz – locul al treilea în etapa de marti – s-a mentinut pe pozitia a doua. Perechea Carlos Sousa/ Andreas Schulz, aflata în prototipul Race Touareg al Team Lagos, si-a pastrat treapta a treia a podiumului.


Volkswagen este lider al editiei a 29-a a maratonului desertului înca de la prima etapa. Mark Miller/ Ralph Pitchford si Ari Vatanen/ Fabrizia Pons au încheiat ziua pe locurile al optulea, respectiv al 16-lea, ambele echipajel fiind la comenzile unor prototipuri Volkswagen Race Touareg 2 în culorile Red Bull. Pietrele si praful de pe drumurile din regiunea marocana a Muntilor Atlas au testat rezistenta sportivilor si a masinilor: Ari Vatanen si Mark Miller au suferit câte trei pene de cauciuc.


Vesti din bivuacul Volkswagen


- Maraton pentru asistenta: Cu o lungime de 775 kilometri, a cincea zi a Raliului Dakar a fost a doua ca lungime pentru cele patru Volkswagen Race Touareg 2. Ziua a fost extrem de lunga si pentru echipa de asistenta, care a trebuit sa parcurga 664 km pe sosea, între bivuacul de la Ouarzazate si cel de la Tan Tan. Camioanele echipei au pornit la ora 2.00 pentru a avea garantia ca vor ajunge la punctul terminus înaintea prototipurilor si astfel se va putea ridica bivuacul Volkswagen. Dupa parcurgerea celor 720 dintre Tan Tan si Zouerat, care include si mai multe tronsoane off-road, vehiculele de asistenta sunt asteptate în urmatorul bivuac la ore târzii, pentru ca nu pot parasi Tan Tan decât dupa plecarea prototipurilor. Motivul: va exista o traversare organizata a unui câmp minat de la granita cu Mauritania.


- Fara legatura: Sud-africanul Cornel de Villiers este unul din liderii clasei quad din categoria moto. El nu are nici o legatura de rudenie cu pilotul echipei Volkswagen, Giniel de Villiers. “Chiar si asa, îl cunosc pe Cornel”, spune Giniel de Villiers, al carui prenume vine de la stramosii sai francezi, care s-au stabilit acum câteva secole în regiunea Africii de Sud. “I I-am spus ca trebuie sa fie nebun de-a binelea pentru a participa la «Dakar» pe un quad.” Din pacate, Cornel de Villiers a abandonat în etapa a cincea din cauza cedarii motorului.


- Invazie de spectatori la Tan Tan: Anual, aerodromul localitatii marocane Tan Tan este destinatie pentru sute de entuziasti ai Raliului Dakar. Acestia, multi fiind fani ai echipei oficiale Volkswagen, stau în vecinatatea aerodromului, în caravane si corturi. Multi au vizitat bivuacul Volkswagen în cursul dupa-amiezei si au privit munca continua a mecanicilor pentru ca cele patru Race Touraeg 2 sa fie în stare perfecta.


Clasament dupa etapa 5, Ouarzazate (Maroc) – Tan Tan (Maroc); PS 5 325 km/ total 768 km
1. Carlos Sainz/Michel Périn (E/F) Volkswagen Race Touareg 2 12h53m50s
2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (RSA/D) Volkswagen Race Touareg 2 +3m36s
3. Carlos Sousa/Andreas Schulz (P/D) Volkswagen Race Touareg 2 +11m17s
4. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (E/E) Mitsubishi Pajero Evolution +16m16s
5. Luc Alphand/Gilles Picard (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +20m27s
6. Guerlain Chicherit/Matthieu Baumel (F/F) BMW X3 +23m31s
7. Stéphane Peterhansel/Jean-P. Cottret (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +24m31s
8. Hiroshi Masuoka/Pascal Maimon (J/F) Mitsubishi Pajero Evolution +25m19s
9. Jean-Louis Schlesser/Arnaud Debron (F/F) Schlesser Buggy +35m50s
10. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/RSA) Volkswagen Race Touareg 2 +49m32s
72. Ari Vatanen/Fabrizia Pons (FIN/I) Volkswagen Race Touareg 2 +7h11m10
 


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto