05.25.2020 8:28

Rezultate etapa a 4-a – Dakar 2007

Carlos Sainz si Volkswagen îsi maresc avansul în Raliul Dakar 2007


Raliul Dakar 2007 – Rezultate etapa a 4-a 

Carlos Sainz si Volkswagen îsi maresc avansul în “Dakar”


Volkswagen îsi mentine monopolul asupra podiumului general dupa cea de-a patra zi a Raliului Dakar: membru al echipei oficiale, Carlos Sainz si-a marit avansul de la 53 secunde la 1:55 minute în etapa desfasurata între Er Rachidia si Ouarzazate, în Maroc. Spaniolul si navigatorul francez Michel Périn au stabilit cel de-al treilea timp pe distanta de 679 kilometri – cea mai lunga etapa de pâna acum a editiei 2007 a competitiei. În spatele lui Jean-Louis Schlesser (Franta/ Buggy), portughezul Carlos Sousa si navigatorul german Andreas Schulz, aflati la comenzile prototipului Race Touareg 2 al Team Lagos – preparat si înscris de Phoenix-Sport -, au încheiat ziua ca cel mai bine clasat echipaj Volkswagen.


În spatele perechii Sainz/ Périn si în fata tandemului Sousa/ Schulz, Giniel de Villiers si Dirk von Zitzewitz, aflati în Race Touareg cu dunga albastra – fiecare prototip al echipei de uzina este evidentiata printr-o anume culoare pe acoperis -, s-au mentinut pe pozitia a doua în ierarhia generala. Cei doi, câstigatori ai probei speciale de luni, au reusit locul al cincilea în etapa de marti în ciuda conditiilor dificile: vegetatie deasa, înalta de pâna la 1,5 metri, în prima parte a probei, ceea ce a obligat echipajul sa se opreasca de trei ori pentru a curata grila radiatorului. Mark Miller a coborât de pe locul al cincilea pe al zecelea în topul competitiei: pilotul american, secondat de sud-africanul Ralph Pitchford, a pierdut 40 de minute din cauza unei defectiuni a diferentialului. Ari Vatanen si Fabrizia Pons au încheiat etapa pe pozitia a 11-a.


Vesti din bivuacul Volkswagen


- Nopti reci: Prima noapte petrecuta în corturile bivuacului din Er Rachidia a pus echipa Volkswagen la un test dificil. Chiar daca în timpul zilei, razele soarelui duc temperatura la 14 grade Celsius, mercurul termometrelor coboara noapte la trei grade Celsius sub zero. În ciuda saltelelor pneumatice si ale sacilor de dormit, corturile devin friguroase. Zilele urmatoare, conditiile se anunta mai prietenoase pentru participanti.


- Promotorul Carlos Sainz: Atunci când nu este prins în activitati cross country alaturi de echipa Volkswagen, Carlos Sainz îsi dedica timpul fiului sau în vârsta de 12 ani. În 2007, Carlos junior va concura în campionatul de karting al Spaniei, precum si în cel al Italiei. În 2006, fiul celui care a cucerit doua titluri mondiale în raliurile clasice a terminat al treilea în campionatul Catalunyei, l-a câstigat pe cel din Madrid si a fost bronzul întrecerii din Italia. “Interesul sau pentru raliuri este aproape nul”, a spus, cu dezamagire, Sainz senior. “Idolul fiului meu este Fernando Alonso…”


- Direct din desert: Inteviuri zilnice si reportaje despre competitie sunt transmise de Eurosport si de programul matinal al postului ARD, Morgenmagazin, direct din bivuacul Raliului Dakar, printre cei chemati în fata microfonului numarându-se si membri echipei Volkswagen.


Clasament dupa etapa 4, Er Rachidia – Ouarzazate (Maroc); PS 4 405 km/ total 679 km
1. Carlos Sainz/Michel Périn (E/F) Volkswagen Race Touareg 2 9h17m11s
2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (RSA/D) Volkswagen Race Touareg 2 +1m55s
3. Carlos Sousa/Andreas Schulz (P/D) Volkswagen Race Touareg 2 +4m20s
4. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (E/E) Mitsubishi Pajero Evolution +11m44s
5. Hiroshi Masuoka/Pascal Maimon (J/F) Mitsubishi Pajero Evolution +12m49s
6. Luc Alphand/Gilles Picard (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +16m10s
7. Jean-Louis Schlesser/Arnaud Debron (F/F) Schlesser Buggy +18m20s
8. Guerlain Chicherit/Matthieu Baumel (F/F) BMW X3 +18m28s
9. Stéphane Peterhansel/Jean-P. Cottret (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +24m01s
10. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/RSA) Volkswagen Race Touareg 2 +41m54s
85. Ari Vatanen/Fabrizia Pons (FIN/I) Volkswagen Race Touareg 2 +6h50m05s


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto