05.25.2020 8:27

Rezultate etapa a 3-a – Dakar 2007

Carlos Sainz este noul lider al Raliului Dakar 2007


Raliul Dakar 2007 – Rezultate etapa a 3-a 

Carlos Sainz este noul lider al Raliului


Wolfsburg (8 ianuarie 2007). Pilotul echipei de uzina Volkswagen, Carlos Sainz, a preluat conducerea în Raliul Dakar. Spaniolul si navigatorul francez Michel Périn s-au clasat pe locul al doilea, la comenzile unui Volkswagen Race Touareg 2, în etapa a treia ce a avut loc pe teritoriul Marocului, între Nador si Er Rachidia. Prototipul Race Touareg a fost onorat cu cea de-a treia victorie de etapa gratie succesului reusit de sud-africanul Giniel de Villiers si navigatorul german Dirk von Zitzewitz, care s-au impus în fata perechii Sainz/ Périn cu un avans de numai 25 secunde, în timp ce Stéphane Peterhansel (Mitsubishi) s-a clasat al treilea, la 3:18 minute.
Gratie acestei reusite, de Villiers a urcat pe pozitia a doua în ierarhia generala. Precedentul lider, Carlos Sousa – secondat de germanul Andreas Schulz – a completat o tripla pentru Volkswagen în clasamentul competitiei.


Echipajul Mark Miller/ Ralph Pitchford si-a îmbunatatit clasarea, de pe pozitia a saptea pe a cincea. Ajutat de copilotul Fabrizia Pons, finlandezul Ari Vatanen a înregistrat al 11-lea timp în etapa de luni (684 km).
Prototipurile Race Touareg ramân neînvinse în editia din acest an a clasicului desfasurat în desertul nord-african, cu trei victorii de etapa si tot atâtea zile pe primul loc al ierarhiei generale.


Vesti din bivuacul Volkswagen


- Capcane radar: Echipajele oficiale Volkswagen si armada de vehicule de asistenta au fost obligati sa acorde atentie vitezei pe cei 1.150 km dintre Portimão (Portugalia) si primul bivuac african, la Er Rachidia (Maroc). Totul a fost cauzat de restrictionarile de viteza – impuse din considerente de securitate – pe tronsoanele de legatura.
Pentru a se asigura ca limitarile de viteza se respecta, organizatorii monitorizeaza viteza fiecarei masini prin GPS, dar si prin radarele politiei locale. Nu exista nici un fel de mila daca se depaseste viteza legala, iar vitezomanii de pe masinile de asistenta pot chiar sa se trezeasca cu pedepse care pot ajunge la confiscarea vehiculelor în cauza. Competitorii primesc sanctiuni de timp.


- Race Touareg 2 este gata pentru Africa: Dupa cele doua etape europene, tehnicienii de la Volkswagen au pregatit cele patru prototipuri Volkswagen Race Touareg 2 pentru confruntarea de pe teritoriul Africii. Munca s-a concentrat pe modificarea reglajelor si pe adaptarea gardei la sol.


- Traseu cunoscut pentru echipa: Regiunea din jurul bivuacului Er Rachidia nu este o necunoscuta pentru echipele mari care concureaza în Raliul Dakar. Deseori, Volkswagen si rivalii de la Mitsubishi sau BMW efectueaza sesiuni de teste în apropiere de Erfoud, zona aflata la sud – circa o ora – de Er Rachidia.


- Echipajele Volkswagen sunt odihnite: pilotii si navigatorii Volkswagen au început prima etapa din Africa odihniti si bine pregatiti. “Pentru prima data în ultimii ani, am putut sa petrec Craciunul si Anul Nou acasa, cu familia”, spune Ralph Pitchford. Fabrizia Pons, Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz si Carlos Sainz au petrecut Craciunul alaturi de familiile lor. Pe de alta parte, Mark Miller si Ari Vatanen, alaturi de sotiile lor, au sarbatorit Anul Nou împreuna, în Portugalia, unde au fost recunoscuti de un fan al raliurilor, care i-a invitat la nunta lui. “A fost distractiv”, a comentat Vatanen.


Clasamentul dupa etapa 3, Nador (Maroc) – Er Rachidia (Maroc); PS 3 252 km/ total 648 km
1. Carlos Sainz/Michel Périn (E/F) Volkswagen Race Touareg 2 5h09m19s
2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (RSA/D) Volkswagen Race Touareg 2 +1m02s
3. Carlos Sousa/Andreas Schulz (P/D) Volkswagen Race Touareg 2 +4m26s
4. Stéphane Peterhansel/Jean-P. Cottret (F/F) Mitsubishi Pajero Evolution +6m03s
5. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/RSA) Volkswagen Race Touareg 2 +9m12s


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto