06.21.2021 1:30

Record de înmatriculari în Germania

Porsche înregistreaza record de înmatriculari în Germania, în 2005


Porsche înregistreaza record de înmatriculari în Germania, în 2005

Stuttgart. Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, a stabilit un nou record în ceea ce priveste înmatricularile pe piata din Germania, în 2005. Un total de 16.565 masini Porsche au fost înregistrate, ceea ce corespunde unei cresteri de 2,1 procente comparativ cu anul anterior.


Gama de automobile sport a avut o contributie majora la înregistrarea acestor date-record. Fara a scadea din meritele versiunilor Cabrio sau cu tractiune integrala, care au fost introduse pentru prima data în 2005, înmantricularile modelului 911 au crescut cu 3,4 procente, ajungându-se la un total de 7.099 vehicule (anul trecut: 6.863). Seria Boxster – care include si modelul Cayman – a înregistrat un salt de 24,3% comparativ cu anul anterior, astfel ca totalul a atins cota de 4.016 înmatriculari (anul trecut: 3.231). Modelul de teren Cayenne a fost înmatriculat într-un volum de 5.384 unitati, cu 10,5 procente mai putin decât cu un an înainte (anul trecut: 6.019). Nu trebuie uitate nici cele 48 de exemplare din ultraperformanta masina Carrera GT care au fost înregistrate în evidenta (anul trecut: 60).


Bernhard Maier, Managing Director la Porsche Deutschland GmbH, a remarcat: „În ciuda mediului de afaceri care se afla într-o continua criza, 2005 ne-a adus satisfactia de a înregistra noi cifre-record în privinta înmatricularilor pe piata interna. Acest lucru a fost reusit gratie noilor modele, care – cel mai recent la prezentarea versiunii Cayman S în noiembrie – au fost primite cu foarte mult entuziasm la lansarile lor în centrele Porsche”.


Maier este încrezator si în privinta anului 2006. Alaturi de Cayman S, noul Cayenne Turbo S – un bolid al carui motor dezvolta 521 cai-putere si care va fi lansat pep iata germana în martie 2006 -este de asteptat sa ofera un impuls acestei tendinte.


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto