05.24.2020 22:01

Raportul de Calitate – editia 2007

Mazda se afla din nou pe primul loc în topul revistei germane Auto Bild.


Mazda se afla din nou pe primul loc în topul revistei germane Auto Bild


Auto Bild, revista auto numarul unu din Germania, a publicat recent  „Raportul de Calitate” editia 2007.


Pentru al treilea an consecutiv, Mazda ocupa primul loc în acest clasament. Topul include în total 24 de marci auto, printre care Toyota (clasata pe locul doi) sau marci germane de lux precum Mercedes si BMW.
Realizat pentru prima oara în 2001, topul Auto Bild combina rezultatele obtinute în raport cu sapte criterii majore: testele de anduranta, sondajele de opinie derulate în rândul posesorilor de automobile (Auto Bild are 22.795 abonati), cazurile de rechemare a vehiculelor în service ca urmare a unor defectiuni de fabricatie, raportul german de calitate TUV, ponderea nemultumirilor adresate de catre clienti direct revistei, tipul garantiei si calitatea serviciilor oferite de catre dealeri (verificate prin testari incognito).
Analiza combinata a acestor criterii permite obtinerea unei imagini cuprinzatoare a calitatii marcilor de pe piata auto europeana.

Ca si în cazul celor doua rapoarte precedente, calitatea marcii Mazda a fost evidenta pe toata linia aspectelor analizate.
Autovehiculele Mazda au obtinut cele mai bune rezultate, în special la testele care reflecta asigurarea calitatii pe termen lung – la testul TUV pentru vehicule de 2 si 3 ani vechime si la testul de anduranta de 100.000 km realizat de Auto Bild (Mazda5 se afla în prezent la jumatatea acestui test, fara defectiuni înregistrate; de asemenea, modelul Mazda6 s-a plasat pe primul loc în cadrul acestui clasament, începând din 2004, fiind singurul autovehicul care a parcurs testul de anduranta fara nicio defectiune).

Mazda a înregistrat rezultate foarte bune si la categoriile referitoare la frecventa reparatiilor operate si la calitatea caroseriei, consolidând astfel performantele ridicate atinse anul trecut.
De asemenea, rezultate pozitive au fost obtinute si în ceea ce priveste satisfactia clientilor si standardele garantiei – atribute traditionale esentiale ale marcii Mazda.


Iubitorii de Mazda ne pot gasi pe Observatorului nr.109, Cluj-Napoca sau la telefon/fax: 0264-438.687.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto