07.10.2020 16:03

Ramane Toyota Corolla cea mai vanduta masina din lume si in 2012?

Dupa ce Ford Focus a fost desemnata drept cea mai vânduta masina din lume în 2012, Toyota contraataca, afirmând ca modelul Corolla este cel mai vândut din 2012.

  

Firma de analiza si consultanta Polk anunta zilele trecute ca Ford Focus a comercializat un numar de 1,02 milioane de unitati în 2012, fiind mai vânduta masina pe plan mondial.

În ultimii ani Toyota Corolla a detinut titulatura de cea mai vânduta masina din lume, iar acum, conform celor de la Polk, modelul a fost devansat de Focus cu aproape 300.000 de unitati, modelul japonez contorizând în jur de 870.000 de unitati comercialiate în 2012.

Oficialii Toyota afirma ca numele Corolla a fost comercializat, de fapt, într-un numar de 1,16 milioane de masini, explicând ca analistii de la Polk au omis vânzarile modelelor Corolla Axio si Corolla Altis, vândute pe pietele Japoniei si din sud-estul Asiei.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto