02.26.2020 18:59

Rabla 2014

Tot ce trebuie sa stii ca sa primesti tichetul de 6.500 lei prin Programul Rabla 2014.

Programul demareaza astazi, iar producatorii care vor sa participe trebuie sa depuna la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) documentele necesare.

17.000 de masini vechi vor fi casate prin intermediul Programului Rabla.

Pâna pe 28 martie 2014 se vor derula înscrierile pentru producatorii, dealerii si importatorii de masini care vor sa ia parte la program, pentru a-si vinde vehiculele noi. Tichetul acordat proprietarilor care îsi caseaza masina veche si cumpara una noua este de 6.500 de lei. Celor care cumpara masini hibrid sau cu motorizare Euro 6 li se ofera un bonus de 500 de lei, peste acest tichet.

Tichet valabil 30 de zile

Principiul care se va aplica în cadrul programului va fi primul venit, primul servit. Odata publicata lista cu producatorii, pe site-ul afm. ro, proprietarul masinii ce trebuie casata va merge cu dosarul de înscriere la producator. Înscrierea îi confera dreptul la tichetul valoric de 6.500 de lei, un tichet virtual, care nu ajunge la proprietar. Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, dupa înscriere, masina noua trebuie cumparata, cu reducerea de 6.500 de lei, conferita de tichetul valoric, în termen de 30 de zile. Daca este depasit acest interval, proprietarul pierde tichetul care se reîntoarce în sistem si este repartizat altei persoane.

Casarea masinii vechi

Odata înscris, proprietarul trebuie sa caseze masina veche, la orice operator economic autorizat. De la acesta primeste certificatul de distrugere a autoturismului uzat. Ulterior, masina veche trebuie si radiata din circulatie, proprietarul obtinând astfel certificatul de radiere. Cele doua noi documente (certificatul de casare si cel de distrugere) trebuie depuse de proprietar în dosarul cu care s-a înscris în program.

Rabla

Citeste articolul integral pe Evz.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto