- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Proprietarii de autovehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, prin timbrul de mediu

Posted By Roxana Andreica On 7 ianuarie 2013 @ 11:11 In Articole | No Comments

Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un “timbru de mediu”. Astfel, proprietarii de autovehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de autovehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice.

Taxa de primă înmatriculare auto a rămas încă în vigoare, deoarece nu s-a realizat în şedinţa de vineri a Guvernului înlocuirea acesteia cu timbrul de mediu. Premierul a precizat că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi de capacitatea cilindrică a autovehiculului.

Taxa de primă vânzare

Taxa de primă vânzare auto este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie. Taxa de primă vânzare auto, introdusă de Guvernul Boc la sfârşitul anului 2011, trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

Sursa: jurnalul.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/proprietarii-de-autovehicule-vechi-si-poluante-vor-plati-mai-mult-prin-timbrul-de-mediu.html

URLs in this post:

[1] jurnalul.ro: http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/timbrul-de-mediu-ia-locul-taxei-de-prima-inmatriculare-633058.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.