02.26.2020 20:39

Profitul BMW este in scadere din cauza modelelor noi

Profitul pentru trimestrul al doilea al BMW, cel mai mare producator de automobile de lux la nivel mondial, a scazut cu 8,8%. Cauza principala este cresterea investitiilor in modele noi. BMW a planificat lansarea a 25 de modele noi in urmatorii ani, 10 dintre acestea fiind complet noi, fara predecesor. De asemenea, 20 dintre acestea ar avea tractiune pe fata.

Profitul inainte de dobanzi si taxe a scazut la 2,07 miliarde euro, de la 2,27 miliarde euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de BMW. Rezultatele grupului corespund estimarilor analistilor.

Veniturile producatorului auto german au urcat cu 1,8% in perioada analizata, la 19,6 miliarde euro, in timp ce livrarile de automobile au avansat cu 6,6%.

“Din cauza nivelului ridicat al cheltuielilor pentru tehnologii si modele noi, precum si investitiilor in reteaua de productie, profitul inainte de taxe pentru anul 2013 va fi la acelasi nivel ca anul trecut, de 7,82 miliarde euro”, a declarat intr-un comunicat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

25 de modele noi. Platforma noua, cu tractiune pe fata

BMW a planificat lansarea a 25 de modele noi in 2013 si 2014, 10 dintre acestea fiind complet noi, fara predecesor. Mercedes a promis 13 modele complet noi pana in 2020, iar Audi vrea sa dubleze numarul de SUV-uri din oferta in acest deceniu, la 6 modele.

Noua platforma cu tractiune pe fata, prezentata de BMW pe Concept Active Tourer, va fi arma principala pentru ca bavarezii sa se mentina lider pe piata premium in urmatorii ani. “Avem in plan 20 de modele cu tractiune pe fata. Deocamdata am primit aprobarea pentru 12 modele, a spus Ian Robertson, membru al Boardului BMW, conform Autoexpress.

Sursa: economica.net 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto