08.10.2020 11:38

Procesoare Nvidia Tegra pentru Audi

Constructorul auto german Audi si NVIDIA revolutioneaza ecranele inteligente din masini

Noile modele Audi vor avea bord digital, un nou sistem de infotainment, ecrane inteligente, cu ajutorul procesoarelor NVIDIA Tegra

NVIDIA anunta disponibilitatea noilor module de procesare vizuala NVIDIA® Tegra® (VCM) în viitoarele modele ale producatorului auto Audi.

Un nou sistem de infotainment, ecrane inteligente

Noile solutii, prezentate de catre producatorul auto german în cadrul CES 2014, includ:

  • un sistem conectat de infotainment cu o performanta dubla fata de predecesorul sau
  • prima tableta auto destinata integrarii în sistemul de infotainment
  • un bord digital cu ecran de rezolutie înalta

 

Audi este un lider recunoscut în dezvoltarea sistemelor electronice auto,” declara Taner Ozcelik, vice-presedinte si director general al departamentului Auto din cadrul NVIDIA. “Exemple precum primul sistem de navigare bazat pe Google Earth si prima tableta auto demonstreaza directia stabilita de Audi pentru introducerea celor mai noi tehnologii în masini.

Modulele Tegra VCM care stau la baza acestor sisteme sunt reprezentate de platforme foarte flexibile, care includ procesoarele mobile NVIDIA Tegra cu arhitectura NVIDIA 4-Plus-1™ pentru CPU, alaturi de un GPU specializat pentru aplicatiile vizuale.

Modulul Tegra VCM le va permite producatorilor auto sa introduca cele mai noi procesoare în sistemele electronice ale masinii. Aceasta modularitate revolutioneaza dramatic decalajul tehnologic dintre cele mai noi dispozitive electronice si sistemele de infotainment.

Noua generatie de divertisment

Proiectat folosind MIB, platforma modulara de divertisment a celor de la Audi introdusa în 2012, noua platforma va fi disponibila pe modelele de automobile de anul viitor.

Sistemul Audi Connect ofera un nivel nemaipomenit de integrare în autovehicule, cu navigare Google Earth si Google Street View, precum si informatii referitoare la trafic în timp real si parcarile disponibile – toate fiind accesibile prin vorbire sau recunoasterea scrisului de mâna. Noul sistem cu Tegra 3 va oferi o performanta cel putin dubla fata de predecesorul sau.

O noua categorie: tableta auto

De asemenea, Audi a lansat o noua categorie de dispozitive mobile, denumite Smart Display. Acest sistem multimedia, dotat cu procesor Tegra 4, este conceput pentru utilizarea de catre pasagerii de pe bancheta din  spate, fiind integrat perfect cu sistemele audio si video ale automobilului.  Acesta a fost conceput pentru a rezista la o plaja larga de conditii de functionare, de la -40 de grade la 80 de grade Celsius, precum si la socurile si vibratiile produse de diverse conditii de condus.

Prevazuta cu un ecran de 10.2 inci, tableta cu sistem de andocare ruleaza cea mai noua versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play si la magazinul de aplicatii Android pentru sute de mii de e-book-uri si melodii, jocuri si filme

Inginerii Audi si NVIDIA lucreaza împreuna pentru a dezvolta sisteme software si hardware menite sa asigure divertismentul pasagerilor,” a declarant Mathias Halliger, architect-sef pentru departamentul Infotainment Systems Audi. ”Cu ajutorul platformei flexibile VCM, avem posibilitatea de a aduce pe piata o noua generatie de sisteme de divertisment dotate cu Tegra, precum si computer mobil integrat, având acelasi ritm rapid de dezvoltare precum industria electronicelor pentru consum larg.

Bordul digital al viitorului

Audi a anuntat si un nou cluster digital care are la baza procesorul Tegra 3. Bordul digital – care va fi integrat în modelul 2015 Audi TT sport coupe – ofera informatii utile pe un ecran HD de 12.3 inci.

Bordul digital al viitorului se va axa pe trairea unei experiente utile fara a influenta atentia soferului,” declara Robert Kolar, lider al sistemelor cluster în cadrul Audi.

“NVIDIA ne ajuta în atingerea acestui scop.”

Nvidia

Inovatia auto NVIDIA

Performanta procesoarelor NVIDIA Tegra pentru aplicatiile auto va fi demonstrata în cadrul standului NVIDIA, numarul 30207, din cadrul conferintei CES 2014, între 7-10 ianuarie 2014.

Astazi, peste 4.500.000 de masini functioneaza cu un procesor NVIDIA, printre care cele mai noi modele de la Audi, Volkswagen, Skoda si SEAT.

Audi

Despre NVIDIA

Înca din 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a lansat o serie de tehnologii în domeniul procesarii vizuale. Tehnologiile companie schimba în mod substantial modul de interactiune cu display-urile – pentru o varietate de utilizatori, de la pasionatii de gaming la oameni de stiinta. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto