08.10.2020 11:34

Primul SUV compact Porsche

Germanii au dezvaluit primul lor SUV compact la Salonu Auto LA 2013, denumit Porsche Macan si anunta vanzar record pentru producator. Noul model Porsche este mai mic decat un Cayenne dar este greu sa-ti dai seama la prima vedere fiinca arata la fel ca un Cayenne.

porsche-macan-oficial-2

Diferentele celor doua modele sunt mai usor de sesizat in spate unde stopurile de pe Macan au un design inspirat din supersportiva 918 Spyder. Interiorul arata aproape  la fel ca in Cayenne materialele fiind de o calitate foarte buna.

porsche-macan-oficial-8

porsche-macan-oficial-16

 

La lansare, noul Porsche Macan va fi disponibil in trei niveluri de echipare – Macan S, Macan S Diesel si Macan Turbo.

 

Porsche Macan S vine echipat cu un V6 biturbo de 3,0 litri pe benzina care dezvolta 340 CP, suficient pentru a oferi un sprint de la zero pana la 100 km/h in doar 5,4 secunde si o viteza maxima de 254 km/h.

 

Macan S Diesel, are un motor turbodiesel V6 de 3,0 litri care produce 258 CP. Acceleratia de la zero până la 100 km/h dureaza 6,3 secunde, iar viteza maxima este de 230 km/h. Acest model are cel mai mic consum mixt teoretic: intre 6,1 şi 6,3 l/100 km.

 

Macan Turbo e varianta de top si vine la pachet cu un V6 biturbo de 3,6 litri pe benzina care dezvolta 400 CP. Sprintul pana la 100 km/h are nevoie de 4,8 secunde, iar viteza maxima este de 266 km/h.

porsche-macan-oficial-10

porsche-macan-oficial-12

Porsche Macan primeste standard tractiune intergrala si transmisie automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte PDK. Si butonul sport este inclus aici, care atunci cand e apasat imbunatateste viteza de reactie a motorului si creste valoarea la care limitatorul de turatie intervine, iar cutia de viteze schimba treptele la o turatie mai mare.

 

Porsche Macan, fratele mai mic al SUV-ului Porsche Cayenne, a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto Los Angeles 2013, eveniment care se desfasoara in perioada 20 noiembrie-1 decembrie 2013 in Statele Unite ale Americii.

porsche-macan-oficial-21

porsche-macan-oficial-24

Articolul intreg aici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto