07.06.2020 9:09

Primul sistem cruise control cu functie predictiva

Noul sistem Intelligent Adaptive Cruise Control, monitorizeaza pozitia si comportamentul masinilor situate pe benzile adiacente, dupa care aplica un algoritm pentru a anticipa posibilitatea ca ele sa schimbe banda de mers, toate acestea bazate pe informatiile primite de la o camera video si un sitem radar.

 

In acest fel masina reactioneaza rapid, sigur si confortabil intr-un scenariu in care sistemele traditionale isi ating limitele constructive. Normal, un sistem cruise control mentine o distanta constranta fata de masina din fata pri aplicare franei sau a acceleratiei in functie de viteza de deplasare a masinii monitorizate si setarile aplicare de sofer. Sistemul clasic aplica franele brusc atunci cand apare o masina de pe o banda laterala deoarece noul reper schimba datele setate de sofer.

Sistemul dezvoltat de Honda monitorizeaza in mod constant nu doar masina din fata ci si cele din lateral, print-un algoritm de predictie capabil sa reactioneze cu pana la cinci secunde inainte de aparitia masinii pe banda.

acc3

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto