07.09.2020 14:32

Primul model electric capabil sa se deplaseze pe apa

Stim cu totii ca apa si electricitatea nu formeaza cea mai potrivita combinatie, totusi japonezii au reusit sa faca primul model electric capabil sa se deplaseze pe apa.

water-01-1

water-02-1

Numele ales de constructorul japonez Fomm pentru cel mai mic model electric cu patru locuri  din lume este Concept One. Acest concept are si calitati de amfibiu, adica este proiectat sa se poata deplasa pe apa doar atunci cand este imperios necesar, ca de exemplu in cazul unei inundatii. Prototipul nu este un vehicul de apa, varianta  flotabilitatii este doar o functie de urgenta.

fomm-concept-one-1-1

fomm-concept-one-3-1

Concept One cantareste doar 460 kg si masoara 2.5 metri  lungime si 1,3 metri latime. iar propulsia este realizata prin intermediul a doua motoare electrice amplasate in rotile din fata. Propulsoarele ofera o putere de 5kW fiecare si un cuplu maxim de 280 Nm, iar soferul manevreaza vehiculul cu un ghidor de motocicleta integrat la bord. Nu putem spune in acest moment daca proiectul se va materializa.

caset-01-1

cooler-02-1

fomm-concept-one-4-1

fomm-concept-one-8-1

fomm-concept-one-10-1

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto