- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Primul hibrid cu pret accesibil, Renault

Posted By Andreea Fagadar On 8 decembrie 2013 @ 16:40 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

Renault dezvolta o masina hibrid compacta, iar dimensiunile vor fi apropiate de cele ale hatchback-ului Clio.Premiera autovehiculului va avea loc in martie 2014, la Geneva Motor Show.

 

money.ro_ [1]

Noua masina va avea un sistem de propulsie electric si benzina cu posibilitatea de reincarcare a bateriei de la retea. Consumul de combustibil in ciclu combinat va fi de 1,6 litri la 100 de kilometri.

Renault a obtinut si un sprijin fianciar dinn partea Uniunii Europene pentru dezvoltare unui sistem hibrid de propulsie diesel-electric. Pentru dezvoltarea noii tehnologii, compania franceza a obtinut 20.5 milioane de euro, si va constinua cercetarea in domeniul autovehiculelor electrice.

“Reducerea greutatii este importanta pentru masinile pe benzina si diesel, pentru cele electrice este importanta reducerea coeficientului de rezistenta a aerului. In plus, masa mare ajuta la o recuperare mai buna a energiei in timpul franarii – a mai declarat Bastien. – Cred ca principalul motiv pentru care la BMW i3 este utilizat pe scara larga aluminiul si fibra de carbon – o reprezinta imbunatatirea performantelor dinamice, care este parte din filosofia brandului”.

volkswagen_xl1_39010000 [2]

 

  


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/primul-hibrid-cu-pret-accesibil-renault.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/12/money.ro_.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/12/volkswagen_xl1_39010000.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.